Руският президент Владимир Путин е подчертал в телефонен разговор с

...
Руският президент Владимир Путин е подчертал в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Путин и Ас Сиси обсъдиха истанбулската зърнена сделка

Руският президент Владимир Путин е подчертал в телефонен диалог с египетския си сътрудник Абдел Фатах ас Сиси нуждата от сложно извършване договореностите по истанбулската зърнена договорка, в това число и износа на съветски храни и торове, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Владимир Путин изложи съветския метод към пакета от истанбулските договорености за износа на украинско зърно от черноморските пристанища, както и към експорта на съветски храни и торове за международните пазари, като подчертава нуждата от сложно извършване ", се споделя в известието.  

Двамата водачи са отбелязали поредното развиване на обичайно другарските и взаимноизгодни връзки сред Русия и Египет в търговско-икономическата и филантропичната област.

" Двамата разискаха доставките на съветски селскостопански артикули за арабската република, както и осъществяването на огромни взаимни планове в региона на енергетиката и индустрията. Всички тези въпроси ще бъдат прегледани през идващите дни по време на съвещанието на двустранната междуправителствена комисия в Кайро ", добавя Кремъл.

Освен това Путин и Ас Сиси са се разбрали да продължат да координират напъните си за урегулиране на рецесиите в Близкия изток.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР