Руският президент Владимир Путин е по-популярен от американския си колега

...
Руският президент Владимир Путин е по-популярен от американския си колега
Коментари Харесай

70 процента от българите симпатизират на Путин

Руският президент Владимир Путин е по-популярен от американския си сътрудник Доналд Тръмп и немския канцлер Ангела Меркел в множеството страни от Източна Европа, в това число и България. Това сочи проучване на интернационалната организация " Глобсек ", представено от " Известия " и „ Епицентър ".

България е отпред в класацията - у нас 70% от хората изпитват благосклонности към съветския водач, а 37% - към президента на Съединени американски щати.

Анкетата е извършена в седем източноевропейски страни-членки на Европейски Съюз и НАТО - България, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Хърватия и Чехия.

В пет от тях, измежду които е и България, Путин се радва на по-голяма известност от Тръмп. У нас 70% от интервюираните симпатизират на съветския президент, а 37% - на американския му сътрудник. Следва Румъния надлежно с 47% и 40%, Хърватия - 46% и 20%, Унгария - 44% и 29% и Словакия - 41% и 21%.

В Чехия известността на двамата водачи е близка (32% за Путин и 36% за Тръмп). Единствено поляците отдават явни желания на американския президент - 35% за Тръмп и 10% за Путин.

Що се отнася до сравнението сред съветския президент и немския канцлер, то по равнище на благосклонностите Путин изпреварва Меркел в България, Унгария, Словакия и Чехия.

Проучването на " Глобсек " е извършено от февруари до април тази година под формата на самостоятелни изявленията. Общо в него са взели участие 7212 души. Изборът на интервюираните е изработен по критериите пол, възраст, обучение и местопребиваване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР