Руският президент Владимир Путин е най-търсената личност от българските потребители

...
Руският президент Владимир Путин е най-търсената личност от българските потребители
Коментари Харесай

Какво търси България в Google през 2022 г.: Украйна, Ергенът, Путин и още

Руският президент Владимир Путин е най-търсената персона от българските консуматори в Гугъл през 2022 година - годината, в която той стартира инвазия в Украйна.

В общите търсения обаче съветският държавен глава се подрежда едвам на пето място и отстъпва пред други тематики, измежду които избори 2022, Световното състезание по футбол, реалити предаването " Ергенът " и Украйна - която е най-търсената тематика измежду българските консуматори за годината.

Данните бяха оповестени през днешния ден от организация Grayling и демонстрират статистиката на Гугъл Trends за най-често търсените неща в търсачката. Списъкът е основан на база думите, които са записали най-голям растеж в честотата на търсене през 2022 година

Освен президента Путин, най-търсените персони за миналата година от българските консуматори са още Лена Бориславова от " Продължаваме промяната " и полицайката Симона Радева, която, откакто стана ясно, че е пособия на Георги Семерджиев да се укрие след на бул. " Черни връх ".

Любопитни са търсенията на българите, започващи с въпроса " Как ". Най-търсеният подобен въпрос за 2022 година е " по какъв начин да гласоподавам с машина ", следван от запитванията " по какъв начин да схвана какъв брой ми е пенсията " и " по какъв начин се написа доклад ".

Списъкът обгръща и сферата на културата и заниманията. Българските консуматори най-често са проверявали в Гугъл сантименталния филм на Netflix " Пурпурни сърца ", както и друга продукция на стрийминг колоса - еротичният трилър " 365 дни: Този ден ". В топ 3 в тази категория обаче попада и българският филм на режисьора Александър Косев, въодушевен от живота и творчеството на поетесата Петя Дубарова.

Що се отнася до сериалите - най-търсеният от стрийминг платформите е " Странни неща ", а по отношение на българските продукции това е сериалът на bTV " Татковци ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР