Руският президент Владимир Путин е издал указ, с който изисква

...
Руският президент Владимир Путин е издал указ, с който изисква
Коментари Харесай

Путин нареди намаляване на вредните емисии

Руският президент Владимир Путин е издал декрет, с който изисква намаляването на излъчванията от парникови газове на страната към 2030 година до 70 % по отношение на равнищата от 1990 година, заяви ДПА.

Москва отбелязва, че въздействието на покачващите се температури е по-силно в Русия, в сравнение с в други елементи на света. Учените са изключително загрижени, че постоянно замръзналите почви в Сибир се размразяват и освобождават големи количества от парниковия газ метан, съобщи БНР.

Указът на Путин, публикуван в сряда, съответствува с деня, в който Съединени американски щати официално напуснаха Парижкото съглашение за климата от 2015 година Експерти от целия свят предизвестяват, че са нужни решителни дейности, с цел да бъде предотвратено световното повишаване на температурата с повече от 1,5 до 2 градуса над прединдустриалните нива, както е планувано в съглашението. Руският президент подрежда на държавното управление да изготви тактика за климатично неутрално обществено и икономическо развиване на Русия към 2050 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР