Руският президент Владимир Путин даде днес принципната си оценка за

...
Руският президент Владимир Путин даде днес принципната си оценка за
Коментари Харесай

Първи коментар на Путин за Буча: Груба и цинична провокация

Руският президент Владимир Путин даде през днешния ден кардиналната си оценка за " грубата и цинична провокация " на украинските управляващи в град Буча, покрай Киев, след отдръпването на силите на Москва, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

В диалог с унгарския министър председател Виктор Орбан Путин приказва по-специално за " груба и цинична провокация от страна на режима в Киев в град Буча ", съгласно известие на Кремъл.

Това е първата реакция на съветския президент по този случай, който провокира интернационално отвращение.

Преди Путин и други съветски длъжностни лица отхвърлиха всевъзможни злоупотреби на съветските сили в Буча, а Кремъл дефинира като " имитация " фотосите на трупове по улиците на града, оповестени през почивните дни от медии.

Днес говорителката на съветската дипломация Мария Захарова упрекна западни висши представители и медии, че са " произнесли присъда " отговорен " против Русия, " без даже да са се пробвали да ревизират каквото и да било “.

" Тази незаконна имитация беше измислена, с цел да оправдае идващия пакет от наказания " против Москва, означи Захарова. Тя сподели, че западните медии са " съучастници " в злоупотребите в Буча.

Според Захарова, украинската страна или е екзекутирала цивилните в града, или ги е транспортирала там за задачите на инсценировката.

Руската теза за украинска режисура с трупове в Буча е " несъстоятелна, поради публикувани сателитни фотоси ", съобщи през днешния ден немското държавно управление.

Тези фотоси демонстрират, че жертвите, открити от медиите през последния уикенд, са били там най-малко от 10 март, когато съветските войски са били в този регион, съобщи в Берлин представителят на немското държавно управление Щефен Хебещрайт.

Руската войска упрекна Украйна, че употребява сходни сюжети в още няколко обитаеми места, откъдето съветските сили са се изтеглили.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР