Руският президент Владимир Путин даде да се разбере, че няма

...
Руският президент Владимир Путин даде да се разбере, че няма
Коментари Харесай

The Washington Post: Путин е „заседнал между два свята“ заради Украйна

Руският президент Владимир Путин даде да се разбере, че няма да търпи рецензии за нападението му против Украйна. Руснаците, които разказват неговата „ специфична военна интервенция “ като навлизане, могат да бъдат хвърлени в пандиза до 15 години, а инакомислещите са осъдени за изявления. Но когато войната навлиза в четвъртия си месец, неодобрението от ден на ден изплува на повърхността – от „ бойни ястреби “, които настояват, че Кремъл е бил незадоволително нападателен, до публични лица, които не желаят да бъдат част от кръвопролитието, написа.

Ранният опит на Путин да удари огромните градове на Украйна се провали и войната се трансформира в нескончаем спор, който може да е лишил живота на толкоз съветски бойци, колкото деветгодишната война на Съветския съюз в Афганистан, заяви английското министерство на защитата тази седмица. Москва се опита да омаловажи тези загуби, само че неуспехите на бойното поле повдигнаха редица въпроси.

Признаците на опозиция нарастват. Руският боен съд постанови при закрити порти тази седмица, че 115 военнослужещи от Националната армия са били уволнени по право за отвод да вземат участие в нашествието. Решението може да бъде обжалвано, заяви съветската осведомителна организация Интерфакс.

В петък народен представител от локалната комунистическа партия в далекоизточния пристанищен град Владивосток изиска от Кремъл да прекрати сраженията в Украйна и да изтегли войските си, съобщи Асошиейтед прес. „ Разбираме, че в случай че страната ни не спре военната интервенция, ще имаме повече сираци в страната ни “, сподели Леонид Васюкевич на законодателно съвещание.

А Борис Бондарев, основан в Женева съветски посланик, подаде оставка от поста си тази седмица, заявявайки, че „ толкоз се срами “ от страната си.

В същото време съветските националисти упорстват за по-голяма борба с Киев и Запада.

Миналата седмица група съветски ветерани разгласиха изказване, изпълнено с крайнодесни настроения, в което приканиха Путин и неговите военни водачи да изпратят повече войски в Украйна и приканиха за потребление на по-модерно оръжие.

Те също по този начин подлагаха на критика Кремъл за изтеглянето на войските от основни бойни полета като Киев и Чернигов през април. Москва се опита да дефинира отдръпването като жест на почтеност преди мирните договаряния с Украйна, само че ветераните го дефинираха като унизително.

Те бяха изключително смутени от зашеметяващото проваляне на съветските войски край река Сиверски Донец по-рано този месец. Около 485 съветски бойци починаха, а 80 бронирани транспортни средства бяха изгубени, когато украинската артилерия взриви понтонен мост, съгласно украински отчети, представени от Института за проучване на войната и криминалистично проучване на Атлантическия съвет.

„ Специалната интервенция завърши! Започна пълнокръвна война “, гласеше изказването.

Алексей Муравиев, специалист по съветските военни в австралийския университет Къртин, сподели, че изказването на ветераните носи тежестта на „ закалени в борби експерти “, които евентуално ще бъдат разочаровани от разказите, които показват съветските военни като неспособни.

Те упрекват Кремъл, че демонстрира „ цялостна липса на професионална подготвеност “, сподели Муравиев.

Татяна Становая, основаната в Париж началник на политическите съвещания R. Politik, неотдавна написа в канала си в Telegram, че Путин е „ затънал сред два свята “, защото не може нито да смаже Украйна, нито да се отдръпна с чиста известност.

„ Всички към този момент са не запомнили, че Путин в миналото е бил именуван президент на полумерки. Разбира се, всички са нещастни “, сподели Становая.

Превод и редакция: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР