Руският президент Владими Путин не се появи в телевизора нито

...
Руският президент Владими Путин не се появи в телевизора нито
Коментари Харесай

Къде е Путин? Кино вместо президента по телевизията, Песков не вдига телефона си на руските журналисти - Свят

Руският президент Владими Путин не се появи в тв приемника нито в 20:00 часа, нито в 21:00, нито в 22:00 часа във вторник, макар оповестените в съветските новинарски портали и телевизионни канали анонси за идно послание на президента към народа.

Вместо Путин Първи канал пусна сериал и смени програмата си с цел да уважи паметта на починалия във вторник публицист и прокремълски пропагандатор Сергей Пускепалис. Пускепалис, който се снима в редица патриотични и е на половина българин (майка му е българка) почина във вторник в пътна злополука до момента в който кара за донецките сепаратисти платен с дарения микробус.

Първоначално се очакваше съветският водач да приказва в 20:00 часа, само че с наближаването на предстоящото начало в обществените мрежи се появи информация, че изказването закъснява с час. Пропагандната RT беше с лента в режим „ Очаквайте “, само че малко преди 22:00 Дмитрий Гордон разгласи в канала си, че „ Раша “ е свалила анонса и добави, че същото е направил и официозният Първи канал.

Според съветските медии публицистите от кремълския пул нямали връзка и с представителя на Путин Дмитрий Песков, който с часове не вдигал телефона си във вторник вечерта.

„ Изявлението на президента на Руската федерация Владимир Путин, което беше предстоящо от целия цивилизован свят (без преувеличение) е отсрочено за на следващия ден. “ Това съобщи близкият до Кремъл политолог Сергей Марков.

С по един червен възклицателен знак начело и откъм гърба кремълският пропагандист Владимир Соловьов също написа в Телеграм канала си!Завтра! (утре).

`s speech is expected from 9:00 to 10:00 Moscow time on September 21

According to the source of Telegram channels, the broadcasting groups of Russian TV and radio channels have warned about this very time slot for the host`s speech.
— NEXTA (@nexta_tv)
По-рано вечерта във вторник паралелно с анонса за обръщението на Путин се появи и новината за това, че френският президент Еманюел Макрон е изискал незабавен телефонен диалог с Путин. Според неофициална информация диалогът е бил отхвърлен от Кремъл, а самият Макрон сподели, че се надява да приказва с съветския водач през идващите дни.

Според медийните спекулации довечера се очакваше Путин да направи изказване по отношение на оповестените по-рано от Херсон, Луганск, Донецк и Запорожие планове за ускорено осъществяване на псевдореферендумите за присъединение към Руската федерация на окупираните украински територии. Имаше упования да разгласи и цялостна или частична готовност. За това подгряваха публика и публицистичните стратегии на Първи канал, RT, Россия 24 и Россия 1.

Късно вечерта ръководителят на Комитета на Държавната Дума по въпросите на защитата Андрей Картаполов разгласи, че всеобща готовност няма да има. Той позволи, че военно състояние може да бъде оповестено на обособени места, като даде за образец

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР