Руският президент реагира на снощното решение на Международния олимпийски комитет

...
Руският президент реагира на снощното решение на Международния олимпийски комитет
Коментари Харесай

Путин изненада с изказване относно Пьончан

Руският президент реагира на снощното решение на Международния олимпийски комитет да изхвърли Русия от Игрите в Пьончан идния февруари (9-25.02.). Путин изненада и сподели, че руснаците ненапълно сами са си отговорни, защото са дали мотив за следствие против локалната антидопингова организация.

Държавният глава обаче добави, че от МОК не са постъпили почтено по отношение на спортистите, защото в нито една правна система по света не е планувана групова отговорност, каквато се изисква от съветските спортисти, лишени от опцията да употребяват съветските байрак, герб и химн.

"Повечето от обвиняванията не се основават на обстоятелства, а на показанията на оня човек (Григори Родченко - някогашен началник на Московската антидопингова лаборатория), чиито морални и етични настройки и психическо положение провокират доста въпроси ", разяснява Путин във връзка допинг абсурда.

Той изрично отхвърли опцията Русия да наложи възбрана на спортистите да показват страната под безпристрастен байрак.

"Няма да разгласяваме никаква възбрана. Ако някой изиска да взе участие независимо, няма да има проблем. Познавам доста спортисти, които са упражнявали с години за тази Олимпиада, а за тях е значимо да участват там ", разяснява Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР