Руският президент обича единовластието и парите и опонентите смятат да

...
Руският президент обича единовластието и парите и опонентите смятат да
Коментари Харесай

Как Западът се кани да накаже Путин

Руският президент обича единовластието и парите и съперниците считат да го ударят по най-милото

Освен с дрънчене на оръжия и готовност на източния фронт на НАТО поради напрежението в Украйна, Западът счита да удари съветския президент Владимир Путин по най-милото му - неговата еднолична власт и парите. Ако Русия, в последна сметка, нахлуе в Украйна, ударите ще са от огромни и геополитически до строго персонални за властелина на Кремъл.

Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз към този момент оповестиха обществено, че ще нанесат на Русия финансов пестник, какъвто в никакъв случай в историята не е имало.

От " Ройтерс " събраха посредством свои източници някои от най-важните финансови ограничения против Русия:

1. Репресии В SWIFT

За Съединени американски щати и европейските им съдружници изключването на Русия от финансовата система SWIFT, която трансферира пари от банка на банка по целия свят, би било една от най-тежките финансови стъпки, които биха могли да подхващат, нанасяйки вреди на съветската стопанска система незабавно и в дълготраен проект. Този ход би могъл да откъсне Русия от множеството интернационалните финансови преводи, в това число от интернационалните облаги от добива на петрол и газ, които общо съставляват над 40 % от приходите на страната.

2. Клиринг в долари

Съединени американски щати към този момент имат едно от най-мощните финансови оръжия против Путин, в случай че той нахлуе в Украйна - може да бъде блокиран достъпът на Русия до щатския $. Доларът към момента господства при финансовите тран​сакции по света, като всекидневно в играта са трилиони долари. Макар Москва във времето да понижава зависимостта на съветската стопанска система от щатската валута, тя към момента е преобладаващо доларова. Над 56% от комерсиалното салдо на Русия е в долари. Трансакциите в щатски долари, в последна сметка, се правят посредством Федералния запас или посредством американски финансови институции. От решаващо значение за Путин е, че това значи, че задграничните банки би трябвало да имат достъп до финансовата система на Съединени американски щати, с цел да уреждат преводи в долари. Възможността за блокиране на този достъп дава на Съединените щати опция да предизвикват финансова болежка надалеч отвън границите си. Преди това Съединени американски щати са спирали достъпа на финансови институции до доларов клиринг за хипотетични нарушавания на глобите против Иран, Судан и други страни.

3. Контрол върху износа

Говорителката на Белия дом Джен Саки удостовери, че Съединени американски щати обмислят налагането на експортен надзор - евентуално да отрежат достъпа на Русия до високите технологии, които оказват помощ на военните самолети и пътническите самолети да летят и вършат смарт телефоните интелигентни, както и до другия програмен продукт и съвременно електронно съоръжение, които обезпечават действието на актуалния свят.

Това може да включва прибавянето на Русия към група страни с най-големи ограничавания при експортния надзор, дружно с Куба, Иран, Северна Корея и Сирия. Това би означавало, че способността на Русия да получава интегрални схеми и артикули, съдържащи интегрални схеми, ще бъде мощно лимитирана заради световното владичество на американския програмен продукт, технологии и съоръжение. Въздействието може да обхване авиониката на самолетите, металорежещите машини, смарт телефоните, игровите конзоли, таблетите и тв приемниците. Такива наказания биха могли да бъдат ориентирани и към сериозно значимата съветска индустрия, в това число секторите на защитата и гражданската авиация, което би засегнало високотехнологичните упоритости на Русия, без значение дали става въпрос за изкуствен интелект или квантови изчислителни мощности.

4. Пазари на облигации

Администрацията на президента Джо Байдън ограничи опциите на Русия да взема парични заеми, като предходната година забрани на американските финансови институции да купуват съветски държавни облигации непосредствено от държавни институции. Санкциите обаче не бяха ориентирани към вторичния пазар, което ги оставя като допустима последваща стъпка.

5. Блокиране на " Северен поток 2 "

В продължение на години републиканците и демократите в Конгреса се бореха против новия съветски газопровод " Северен поток 2 " до Германия с аргумента, че той ще помогне на Русия да употребява контрола си върху доставките на газ като лост за реализиране на политическите си цели в Европа. Съперничещите си законопроекти в Конгреса плануват наказания против операторите на газопровода - републиканците желаят да наложат глобите незабавно, а демократите - единствено в случай че Русия нахлуе в Украйна. Преди това администрацията на Байдън се въздържаше от такова равнище на наказания, с цел да не влезе в несъгласие със съдружника си Германия. Германски публични лица споделят, че блокирането на употребата на газопровода, в случай че Русия навлезе в Украйна, ще бъде " на масата ", в случай че има инвазия, само че това е всичко, което са създали обществено.

6. Преследване на обичаните олигарси... хипотетичната другарка

Една от най-използваните от Съединени американски щати тактики за налагане на наказания е санкционирането на най-близкото обграждане на водачите, техните фамилии, както и на хора от военните и гражданските среди. Това може да се случи и на Путин и неговите другари и семейство, както и на авторитетните съветски бизнес олигарси и банките на страната.

Също по този начин се упорства да се обмисли опцията за налагане на наказания на доста висши съветски чиновници.

Това включва фамилията на Путин и една жена, за която се твърди, че се радва на сантиментален интерес от страна на Путин - Алина Кабаева, която завоюва олимпийско злато в художествената гимнастика през 2004 година

И отвън финансите - поддръжка за нежната сега съветска съпротива, която може да заплаши единовластието на Путин в идващите месеци и години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР