Руският премиер Дмитрий Медведев разпусна правителството в Русия, съобщи Russia

...
Руският премиер Дмитрий Медведев разпусна правителството в Русия, съобщи Russia
Коментари Харесай

Правителството на Русия беше разпуснато от Медведев

Руският министър председател Дмитрий Медведев разпусна държавното управление в Русия, заяви Russia Today. 

Това се случи след предложенията на съветския президент Владимир Путин за смяна на конституцията в страната.

Медведев ще бъде назначен на поста зам.-председател на Съвета за сигурност в Русия, което е новооснован пост, оповестява ТАС. Путин благодари на Медведев и неговото държавно управление за свършената работа.

" Конституцията би трябвало да има преимущество пред интернационалното право, в случай че последното нарушава правата на съветските жители или нарушава конституционните правила на Русия ", заяви по-рано Путин.

Измененията в конституцията могат да бъдат подложени на национално гласоподаване, с цел да се подсигурява " развиването на Русия като страна на благосъстоянието и върховенството на закона ", изясни съветският водач в годишното си послание към нацията.

Приемането на чисто нова конституция не е належащо, защото актуалната ще остане настояща за още години напред, изясни Путин. Но предложи някои промени, които би желал да види.

Един от основните въпроси, които Путин очерта, беше, че Русия би трябвало да се придържа към интернационалното право, единствено в случай че не опонира на конституцията. Приета през 1993 година, тя трябва да служи като главен източник " в нашата правна среда ", съобщи още той.

Международните съглашения и контракти, както и решенията на интернационалните органи могат да се ползват в Русия " единствено доколкото те не водят до ограничавания на правата и свободите на хората и жителите и не опонират на нашата конституция ".

Путин изиска и по-строги условия към политиците и висшите чиновници. Изменена конституция ще включва наложителни условия за " лица, заемащи длъжности, от решаващо значение за гарантиране на сигурността и суверенитета на страната ", в това число министър председател, членове на кабинета, губернатори, ръководители на федерални организации, депутати и съдии.

" Трябва да им бъде неразрешено да имат непознато поданство или разрешителни за престояване за други страни ", предложи Путин. Всеки искащ да се кандидатира за президент ще бъде подложен на " още по-строги условия ". Освен отсъствието на непознато поданство " освен по време на избори, само че и преди този момент ", претендентът би трябвало да е живял в Русия най-малко 25 години за разлика от актуалното условие от 10 години.

Редактор: Цветелин Димитров
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР