Руският премиер Дмитрий Медведев покани президента Румен Радев на Петербургския

...
Руският премиер Дмитрий Медведев покани президента Румен Радев на Петербургския
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев покани Румен Радев да присъства на Петербургския икономически форум


Руският министър председател Дмитрий Медведев предложения президента Румен Радев на Петербургския стопански конгрес. Според Медведев това ще помогне за взаимното съгласие сред двете страни. Медведев напомни, че е имало миг, в който икономическите връзки сред Българи и Русия са били срутени.

" Натрупаха се взаимни обиди. Търговията стагнира ", съобщи Медведев по време на диалога си с президента Радев. " С нашите старания можем да променим всичко, само че най-важното е държавните управления да работят, както би трябвало. Да бъдат вземани нужни решения на равнището компании, да бъдем в непрекъснат разговор, в това число на междурегионално и филантропично равнище ", изясни още съветския министър председател.

Припомняме, че Петербургският стопански конгрес е считан за съветския Давос. През 2018 година почетни посетители на събитието бяха френският президент Еманюел Макрон и японският министър председател Шиндзо Абе. А също по този начин и шефът на МВФ Кристин Лагард.

В полемиките в Санкт Петербург обичайно взе участие и съветският президент Владимир Путин. България е била представяна на равнище министър на Петербургския стопански конгрес. Миналата година в събитието взе присъединяване министърът на туризма Николина Ангелкова. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова показа страната през 2015 година, а Божидар Лукарски - като министър на стопанската система през 2016 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР