Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов призова американските конгресмени да

...
Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов призова американските конгресмени да
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ атакува сенатори, с русофобски изявления провокирали ядрен конфликт

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов прикани американските конгресмени да спрат „ паразитирането на грубата русофобия “ и прикани да се търси разговор. Той счита, че антируската изразителност в Съединени американски щати е безотговорна и провокативна.

Коментарът на дипломата е във връзка думите на сенатор Рик Скот, който предложи да не се изключва опцията да бъдат въведени войски в Украйна, оповестява Коммерсант.

„ Антируската изразителност в Съединените щати стигна до парадокс. Усещането е, че локалните политици не са изцяло наясно какви изявления вършат. Изявленията, изречени във Вашингтон, стават все по-безотговорни, провокативни и, най-важното, извънредно рискови за интернационалната сигурност “, сподели господин Антонов в изказване, оповестено на страницата на посолството във Facebook.

Руският посланик счита, че Рик Скот " в действителност приканва за пряк конфликт сред най-големите нуклеарни сили ". „ Едва ли си коства да подсещаме до какви невиждани последствия могат да доведат опитите за външна въоръжена интервенция в специфичната военна интервенция на Русия в Украйна “, добави той.

Посланикът изрази подготвеност да се срещне с всеки американски политик, с цел да разиска " способи за подсилване на стратегическата непоклатимост ".

Но той по никакъв метод не осъди своята страна и в частност Путин за братоубийствената война, в която въвлече свободна и суверена Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР