Руският посланик в Полша беше блокиран от активисти и не

...
Руският посланик в Полша беше блокиран от активисти и не
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха руския посланик във Варшава

Руският дипломат в Полша беше блокиран от деятели и не съумя да постави цветя на руски мемориал във Варшава във вторник - денят, в който Русия чества Деня на успеха над нацистка Германия във Втората международна война.

Събралите се жители настояха дипломат Сергей Андреев да смъкна от ревера си жълто-черната Георгиевска лента, излиза наяве от оповестена в съветските медии информация.

Преди това, деятели откриха художествена апаратура на входа на мемориалния комплекс, състояща се от стотици украински флагове и паметни кръстове за украинците, починали по време на съветската инвазия. Тя включваше и няколко макета на жилищни здания, разрушени от съветски обстрел в разнообразни украински градове.

Андреев се опита да сервира венец, само че беше спрян от проукраински деятели с възгласи " Рашисти! Рашисти! " и в последна сметка реши да остави цветята на входа на мемориала. 

" Както виждате, ние сме изправени пред явно нарушаване на публичния ред. За страдание, за повторно не успяхме да поставим венци пред мемориала на руските бойци, починали тук в битката против фашизма ", съобщи Андреев.

Андреев бе посрещнат с митинги на същото място и предходната година, когато деятели хвърлиха алена багра върху съветския посланик.

Тази година една от скулптурните фигури в мемориала е осъмнала с надписи с антируско и нецензурно наличие, изписани с черна багра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР