Руският посланик в ЕС аплодира противопоставянето на Еманюел Макрон срещу

...
Руският посланик в ЕС аплодира противопоставянето на Еманюел Макрон срещу
Коментари Харесай

Русия похвали позицията на Макрон за разширяването на ЕС

Руският дипломат в Европейски Съюз приветства опълчването на Еманюел Макрон против разширението на съюза в символ на това по какъв начин Кремъл се възползва от „ разрушителната дипломация “ на френския президент, с цел да подчертае раздялите сред европейските съдружници, написа в. Financial Times.
Владимир Чижов, посланикът деец на Кремъл в европейския блок, съобщи: „ Президентът Макрон има съображение, когато споделя, че Европейски Съюз първо би трябвало да се оправи със личните си вътрешни въпроси преди разширението си “. Чижов, който е на поста от 2005 година добави в изявление: „ И несъмнено, обективно казано, да се каже, че и Северна Македония, и по-специално Албания са подготвени за участие, би било жестоко пресилване - при цялото почитание към тези две страни. “
Коментарите на Макрон по въпросите, вариращи от разширението на Европейски Съюз до " мозъчната гибел " на военния съюз НАТО, провокираха мощни рецензии от страна на някои съдружници за това, че Европа бива обрисувана като слаба, до момента в който други коментатори го похвалиха, че се изправя против съществени проблеми.
Русия е една от няколкото конкурентни сили, които се борят за властта в Северна Македония, Албания и четири други територии на Западните Балкани, които са заобиколени от страни от Европейски Съюз и се стремят да се причислят към блока. Франция беше сама, когато предишния месец се опълчи на започването на договаряния за присъединение със Скопие и се причисли към Холандия и Дания, като блокираха кандидатурата на Тирана.
Според критиците позицията на Париж вреди на въздействието на Европейски Съюз в района и не възнагради огромни стъпки като тази, при която Северна Македония промени името си, с цел да постави завършек на десетилетия спор със прилежаща Гърция.
Европейски Съюз самичък се насочи към ъгъла с съветската си политика… броят на политическите водачи, разбрали това, нараства.
Чижов съобщи, че няма да разяснява " точната дефиниция " на настрана изказване на Макрон предходната седмица, че 29-членната НАТО е претърпяла " мозъчна гибел " заради различия и липса на съгласуваност сред съдружниците.
Но той сподели, че френския президент „ както разбирам… изрази някои опасения, които имат доста хора в страните-членки на НАТО “.
" НАТО... в светлината на изказването на президента Макрон, има доста за разискване в непосредствен формат " на срещата на върха в Лондон идващия месец, сподели посланикът. Той добави: „ Всички знаем какво трябваше да каже президентът на Съединени американски щати Тръмп за НАТО на разнообразни стадии от неговото председателство. “
Много дипломати от НАТО се тормозят от въздействието на напрежението поради военното навлизане на Турция в Северна Сирия и сред Тръмп и европейските съдружници. Американският президент маркира алианса като „ стар “ по пътя на предизборната акция и от този момент обществено хока европейските съдружници, че не съумяват да харчат повече за своите военни.
Коментарите на Чижов евентуално ще провокират яд в някои европейски страни, които настояват, че намесите на Макрон са контрапродуктивни, тъй като подкопават доверието към НАТО и Европейски Съюз, в това число и с Русия.
Матеуш Моравецки, полският министър председател, жигосах въпроса на Макрон за това дали членовете на НАТО към момента могат да разчитат да се пазят взаимно като " рисков ". Той сподели, че френският водач е в „ друга позиция “ от някои европейски сътрудници, защото „ не усеща горещия мирис на съветската мечка на врата си “.
Чижов сподели, че " чакал търпеливо " момента, в който една страна от Европейски Съюз има " смелостта да приказва " да наложи несъгласие върху повторното налагане на глобите против Москва поради анексирането на Крим от Русия през 2014 година, макар че съветският дипломат отхвърли потреблението на термина " анексиране ".
Посланикът съобщи, че се надява опитът да се подобрят връзките с Русия, воден от Макрон и Финландия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, да е бил сериозен и значителен.
Някои страни, в това число балтийските страни и Полша, са скептично настроени, като настояват, че Русия при президента Владимир Путин не е трансформирала държанието си.
„ Според мен Европейски Съюз самичък се насочи към ъгъла с съветската си политика “, съобщи Чижов. „ И хората, и политическите водачи, които схванаха това, пораства. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР