Руският посланик в България Елеонора Митрофанова изпя в Пловдив пред

...
Руският посланик в България Елеонора Митрофанова изпя в Пловдив пред
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова и хор "Турецкий" пяха "Моя страна, моя България" под Альоша

Руският дипломат в България Елеонора Митрофанова изпя в Пловдив пред паметника на Альоша емблематичната ария на Емил Димитров " Моя страна, моя България ". Тя излезе на сцената и се включи във финалната ария, изпята от фамозния по целия свят съветски хор " Турецкий ", който в четвъртък по здрач изнесе огромен концерт в града под тепетата.

Облечена в моден светлосин панталон и с съвременно шарено сако в същия десен дипломат Митрофанова сподели забележителен музикален гений дружно с мъжкия хор, както и танцувални умения. Част от съветските артисти развяваха българския трибагреник, а съветският посланик махаше с съветския байрак.

Въпреки жегата и високите летни температури няколко хиляди пловдивчани пристигнаха на концерта на обичания хор на президента Владимир Путин и припяваха известните съветски песни " Катюша " и " Калинка ". " От Москва с обич ", съобщи поздрав на Пловдив основателят на хора Михаил Турецкий.

Преди срещата си с феновете си музикантите дружно с дипломат Елеонора Митрофанова и почетният консул на Русия в Пловдив сервираха цветя пред паметника на Альоша.

Легендарният отбор към този момент няколко години обикаля Европа с турнето " Песни на успеха ". Това е следващото посещение на артистите от " Турецкий " в България, като концертите са безвъзмездни. В петък те ще изнесат концерт и в София пред Паметника на Съветската войска от 19 часа.

Турнето минава през площадите на десетки европейски и азиатски столици и огромни градове - освен у нас, то ще мине и през Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава, Ташкент и други От 2018 до 2021 година е обиколило площадите на 16 страни - и всеки концерт е оказал помощ за другарството и културните връзки сред международните столици.

Хорът на Турецкий е пял с съветския президент Владимир Путин, като самият той постоянно е посещавал техни концерти в Москва и в Санкт Петербург.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР