Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова заяви, че посолството следи

...
Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова заяви, че посолството следи
Коментари Харесай

Митрофанова: Следим темата за възможни доставки на оръжия от България за Украйна

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова съобщи, че посолството следи полемиките у нас за вероятно снабдяване на военна помощ за Украйна.

" Продължаваме да следим тематиката за вероятни доставки на оръжия и екипировка от България за псевдогероите на Украйна. Убедени сме, че сходен жест от страна на публична София ще спомага единствено за в допълнение ескалиране на обстановката в района, както и ще усложни по-нататъшен разговор сред нашите страни ", сподели съветският дипломат във видеообръщение, оповестено във Facebook.

Митрофанова разяснява и началото на нова атака в Украйна, като сподели, че задачата ѝ е " отбраната на жителите на Донбас, демилитаризацията и денацификацията на страната ".

При визитата си у нас украинският външне министър Дмитро Кулеба непосредствено изиска военна помощ от България, в ръководещата коалиция обаче няма общо единодушие по въпроса. " Продължаваме промяната " обявиха, че ще търсят разговор сред съдружните сътрудници Българска социалистическа партия и " Демократична България ". А през вчерашния ден вечерта водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов публично се разгласи за изпращането на оръжия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР