Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се държи с нас

...
Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се държи с нас
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Митрофанова се държи с нас като с крепостни селяни

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова се държи с нас като с крепостни селяни. Това е неприемливо. Това сподели в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата, боен специалист и учител.
По думите му, откакто нашият дипломат се прибра е редно и Митрофанова да се „ качи на един автомобил, да отиде до Турция, да се качи на самолета и да си замине за Москва “.

„ Москва също се държи извънредно провокативно по отношение на България. Чудя се за какво няма реакция от наша страна “, съобщи той.

“Русия ни е оповестила за зложелател публично. Няма какви наши дейности да променят тази позиция. Нашето безучастие демонстрира, че ще се поддадем на напън и ни нарежда зле измежду нашите съюзници”, сподели той и даде образец с други страни като Естония, които без съмнение оказват военна помощ на Украйна.

Той беше безапелационен, че Украйна има потребност от помощ. " Русия, като по-голяма страна, се пробва да постави ръка върху една суверенна нация. За всеки разумен човек е ясно, че ние би трябвало да помогнем на жертвата. Ние можем да помогнем със стрелкови боеприпаси”, сподели той.

“Напълно несъстоятелна теза е, че даването на помощ на потърпевша страна ни въвлича във война”, безапелационен бе Тагарев.

Попитан в случай че решим да пратим оръжие на Украйна няма ли да се стигне до политическа рецесия поради позицията на Българска социалистическа партия, Тагарев съобщи, че техният апел е към депутатите. „ Защо Българска социалистическа партия да изоставен обединението? Едно такова решение на Народното събрание ще би трябвало да се извърши от властта “, сподели той.

„ Ако се види, че в националното заседание има единогласие по въпроса, то и мнението на обществото ще се промени “, счита той.

Относно мините в Черно море Тагарев съобщи, че войната е доста покрай нас и можем да бъдем директно наранени. „ Случват се такива произшествия по време на война “, сподели специалистът.

Краткосрочната му прогноза за развиването на войната в Украйна: всичко зависи от това дали ще издържи Мариупол и дали ще си върнат назад Херсон.

Проф. Tагарев разяснява и новината за отравянето на милиардера Роман Абрамович. " Той е един от олигарсите, които губят доста от този спор. Той търси метод да се нарежда по-добре пред западната общност. Той се пробва да се нарежда като посредник и това е потребно ", съобщи специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР