Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова поздрави българите по случай

...
Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова поздрави българите по случай
Коментари Харесай

Руският посланик със слово на български за 3 март

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова поздрави българите по случай Националния празник на страната ни. Това се случи посредством видеообръщение, оповестена на фейсбук страницата на съветското посолство в България.

" Радвам се да се обърна през днешния ден към вас като дипломат на Русия в България. Щастлива съм, че към този момент имам опцията да се срещна от близко с многовековните обичаи и превъзходната природа на вашата страна и, несъмнено, с всички вас, скъпи другари ", споделя Митрофанова.

Новият съветски дипломат показа и мемоари от университета, свързани с България: " Вълнуващо ни разказваха за битката на българския народ, за бъдещето му. Как българите се стремят да поемат по личния си път, да живеят свободно, сами да дефинират насоката на своето развиване ", споделя Митрофанова.

" Днешният празник е константа в българската история, която не зависи от каквито и да било политически желания. Напротив - сплотява народа съвсем век и половина. Освободителната война потвърждава, че задачата на Русия е да основава, а не да унищожава ", продължава Митрофанова.

" Подвигът на съветските бойци и българските опълченци, воювали един до друг за възобновяване на държавността в България, ни разрешава на този ден да кажем: " Това е наше общо завещание, наша обща победа, общ празник ", съобщи тя.

" Убедена съм, че ще развиваме съдействието сред нашите две страни в дух на взаимно почитание и равностойно партньорство ", сподели още дипломат Митрофанова и приключи с думите: " Желая ви благоденствие и триумфи. Заедно ще се оправим с всички провокации, пред които сме изправени. Честит празник ", приключва Митрофанова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР