Руският посланик у нас Анатолий Макаров сравни инцидента в Керченския

...
Руският посланик у нас Анатолий Макаров сравни инцидента в Керченския
Коментари Харесай

Руският посланик сравни инцидента в Керченския проток с преминаване на руски танкове през Балтика

Руският дипломат у нас Анатолий Макаров съпостави случая в Керченския пролив с прекосяване на съветски танков батальон през балтийските страни.
 Путин за случая в Керченския проток: Провокация, проведена от Порошенко, с цел да стане отново президент  Украйна публично във военно състояние
Той направи изявлението по време на среща с медии. 

" Ще ви дам един образец: в случай че ние решим да вземем един танков батальон и да минем напряко в Калининградска област, каква ще е реакцията на балтийските страни? Ако през тяхна територия минат танкове, без да реагират на каквито и да е запитвания. Навярно това би била паника, вероятно това би се считало за нахлуване от страна членка на НАТО? Но когато се случва по отношение на Русия, счита се за обикновено ", сподели Макаров, помолен да разяснява случая, при който съветски кораби стреляха по украински и задържаха плавателните съдове и моряците. 

" Русия била агресор. В какво е агресор? Нима сме навлизали в техните териториални води? Какво сме създали? ", уточни още Макаров, представен от " Фокус ".

" Тази провокация беше проведена от президента Порошенко в навечерието на президентските избори в Украйна. Знаете, че на 31 март са планувани президентските избори, и по тази причина президентът прави всичко допустимо тези избори да не се състоят предвид на ниския му рейтинг. Затова беше въведено военно състояние. Обаче, въпреки изначало той предложи то да се вкара за 60 дни, беше несъмнено за 30 дни. След яростни диспути във Върховната рада показаха 10 района от страната. По подобен метод, разбирам, това военно състояние планува угнетяване на правата на жителите, възбрана за активността на политическите партии, възбрана на манифестации и доста други забрани, въвеждане на комендански час и така нататък Така че, както вие разбирате, предвид на протичащото се, това е явна провокация на господин Порошенко ", разяснява посланикът.

Той дефинира изявленията на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов за случая като " премерени ". 

" Това е безусловно обикновено проявяване, израз на това че би трябвало да понижим напрежението сред страните. Това е безусловно обикновено. Всичко, което става, изисква съответни разисквания, само че явно е, че беше осъществено нелегално нахлуване в териториалните води на Русия и по тази причина моряците могат да бъдат върнати, откакто бъдат извършени следствени дейности и избрани по-нататъшни стъпки по отношение на моряците ", добави Макаров.

На въпрос истина ли е, че съветски боен транспортен съд се е насочил към Азовско море и е разположил противоракетни системи C-400 Макаров отговори, че не знае за това, само че счита, че то няма никакво отношение към случая. 

На въпрос дали Русия се готви за война с Украйна посланикът сподели, че това са изказвания на украинския президент. " Ние не се приготвяме за война и не желаеме да водиме война с нашия приятелски народ. Това е 100-процентната истина ", акцентира той.

По думите му част от провокацията на Петро Порошенко била да се провали срещата сред Владимир Путин и Доналд Тръмп в Аржентина на срещата на Г-20 и да се вкарат нови наказания против Русия. 

Анантолий Макаров разгласи още, че случаят е станал не в интернационалните води, както твърди Украйна, а в съветски. 

" Всичко се случи в черноморския басейн, в териториалните води на Русия, които постоянно са били съветски, даже до съединяването на Крим с Русия ", съобщи той.

Посланикът сподели още, че към този момент не вижда вероятности към възстановяване на обстановката.

" Засега не виждам. Дай боже те да се появят – може би, в случай че пристигна ново управление в Украйна. Засега не виждам вероятности за подобряването на връзките. За страдание ", разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР