Руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон
Коментари Харесай

Стефан Тафров призова руския посланик да бъде обявена за персона нон грата

Руският дипломат Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата поради езика, който употребява съветското посолство в в София, съобщи в петък Стефан Тафров, посланик и някогашен народен представител от “Демократична България”.

“В уеб страницата на съветското министерство част от българите бяха наречени “подлоги”. Дали “слугинаж” или „ подлоги” – доста е обидно. На уеб страницата на българското посолство в Русия няма да намерите обиди. Г-жа Митрофанова би трябвало да бъде оповестена за личност нон грата. Това е моето мнение”, сподели Тафров пред Нова телевизия.

“Много страни членки на Европейски Съюз смъкнаха нивото на дипломатическите връзки без съветските посланици да назовават жителите подлоги или слугинаж. България би трябвало като страна да резервира достолепието си. Никой дипломат няма право да наскърбява български гражданин”, добави той.

Бившият български представител в Организация на обединените нации съобщи, че дипломацията изисква посланикът да се отзове, когато бъде поканен от външното министерство. Митрофанова е била поканена на среща от Министерство на външните работи преди три дни по отношение на следствието за съветски посланик, който е правил нерегламентирана разследваща активност в България.

“Тя е тук, с цел да поддържа връзка с българските институции. Когато външно министерство я предложения на среща, тя е длъжна да се отзове. Това е пренебрежение към българските институции”, уточни още той.

и от партия КОД и някогашния народен представител от " Изправи се! Ние идваме " Николай Хаджигенов.

Стефан Тафров дефинира като опасност за България рухването на черноморския град Одеса в съветски ръце.

“Много съм угрижен. Това може да затрудни комерсиалното мореплаване. Ако руснаците овладеят Украйна, идващите цели са страните-членки на НАТО и най-много Черноморските. Затова е доста значимо за нас Украйна да не бъде овладяна”, сподели Стефан Тафров. Той добави, че по тази причина България би трябвало да доставя боеприпаси на украинската войска, с цел да може да се съпротивлява оптимално дълго против врага си.

Междувременно във фейсбук се появиха фотоси по какъв начин операта в Одеса чака нахлуване в този момент и по какъв начин се е подготвяла за такова през Втората международна война.



Експертът разяснява и в деня на националния празник.

“Това са фашистващи детайли, които се пробваха да разединят нацията в деня на националния ни празник. Да се замерят със снежни топки министър-председателя и ръководителя на Народно събрание в деня на националния празник, на святото място Шипка, където с изключение на българските опълченци са се били украинци.. Това са хора, които не обичат България. Това са хора, които обичат Русия повече от България. И това е резултат от десетилетната пропагандна война хибридна, която води Русия в България благодарение на услужливи Българи ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР