Руският писател националист Захар Прилепин бе ранен при атентат днес,

...
Руският писател националист Захар Прилепин бе ранен при атентат днес,
Коментари Харесай

Руски писател и националист е ранен при атентат

Руският публицист националист Захар Прилепин бе ранен при атентат през днешния ден, съобщи ТАСС, като се базира на министерството на изключителните обстановки и избавителните служби.
Прочетете още
Бомба била прикрепена изпод на колата на Прилепин. При гърмежа покрай село Пионерски, Нижегородска област, е умрял водачът на писателя. Самият Прилепин е ранен. В автомобила не е имало други хора.

Прилепин е в схващане и е добре, сподели пред ТАСС представител на избавителните служби, без да даде детайлности.

Медицински източник посочи, че писателят е настанен в болница с рана на крайници.

Атентатът е бил осъществен в гориста околност на десния бряг на река Керженец.

Според източник от правоохранителните органи " по предварителни данни " атентатът е осъществен от украински бойци в възмездие за активността на Прилепин.

От 2016 до 2018 година писателят е заместник-командващ батальон на така наречен Донецка национална република (ДНР), напомня ТАСС. Фондацията му купува и медикаменти и храни за бежанците от ДНР и другата национална република, провъзгласена от проруските сепаратисти в Източна Украйна - Луганската.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова също упрекна за атентата украинските управляващи. Съединени американски щати и НАТО сътвориха още една " интернационалната терористична клетка " - киевския режим ", написа тя в " Телеграм ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР