Руският петролен гигант Лукойл призова в четвъртък за незабавно спиране

...
Руският петролен гигант Лукойл призова в четвъртък за незабавно спиране
Коментари Харесай

Лукойл: Войната трябва да спре

Руският петролен колос " Лукойл " прикани в четвъртък за неотложно прекъсване на войната в Украйна. Това е една от първите огромни съветски компании, които показват опозициционно мнение против съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

Бордът " показва своята угриженост по отношение на продължаващите трагични събития в Украйна и дълбокото си състрадание към всички наранени от тази покруса ", се споделя в изказване на компанията.

" Ние се застъпваме за незабавното преустановяване на въоръжения спор и изцяло поддържаме разрешаването му посредством преговорния развой и посредством дипломатически средства ", се загатва в изказването.

Руският президент Владимир Путин увери и през днешния ден, че няма желание да се отхвърля от военните дейности с Украйна, макар унищожителните резултати от западните наказания върху съветската стопанска система. Нещо повече - той загатна, че в случай че спорът продължи прекомерно дълго, условията му може и да набъбнат.

Досега наложените наказания доведоха до срив на рублата и Московската фондова борса затвори за няколко дни. Страната е на ръба на най-тежката си икономическа рецесия от десетилетия.

Известни съветски предприемачи отвън страната показват угриженост за икономическото влияние на нашествието. Но позицията на " Лукойл " е измежду първите толкоз дръзки рецензии против Русия от огромна компания вкъщи.

" Лукойл " разгласи, че има намерение да продължи да " обезпечава надеждни енергийни доставки на потребителите по целия свят " и че е " ангажирана в укрепването на мира, интернационалните връзки и филантропичните връзки ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР