15 000 евро на месец и безплатна квартира - с

...
15 000 евро на месец и безплатна квартира - с
Коментари Харесай

Обещават на проститутки от България и Румъния, че ще изкарват по 15 000 евро на месец в Германия

15 000 евро на месец и безвъзмездна квартира - с сходни обещания " посреднически организации " набират дами от Русия и Украйна за работа в Германия в областта на половите услуги.  

Дълга коса, къса черна пола, маникюр: младо момиче държи пред камерата дебела пачка с евробанкноти. Лицето ѝ е скрито. На чист съветски език то твърди, че през последните месеци е спечелило 18 000 евро. Текстът към видеото гласи: " Свидетелство от нашето момиче в Германия. Можете да започнете от на следващия ден. "

Безплатно настаняване и 15 000 евро на месец?

Това е единствено едно от видеата, с които се набират млади рускоговорящи дами в областта на даването на сексуални услуги. Въпросното видео към момента може да бъде забелязано в Инстаграм. Пуснато е в края на февруари 2024 като реклама, чиято целева публика са рускоговорящи девойки на възраст от 18 до 32 години, живеещи в Германия. Освен в Инстаграм, сходни разгласи могат да бъдат открити в каналите на Телеграм или в уеб сайтове за търсене на работа. За връзка нормално се показват немски телефонни номера, само че има и такива в Обединеното кралство, Латвия и Украйна.

За да разберем по какъв начин работи схемата, от Deutsche Welle се свързаха с над 20 медиатори, представляващи млади дами от Русия, които желаят да работят в Германия. От обявите излиза наяве, че се търсят момичета на възраст сред 18 и 35 години, само че една от " организациите "  е подготвена да наеме и дами до 45 години.

Важно изискване за кандидатките е да имат  " прелъстителен "  и " добре поддържан "  външен тип. Основната услуга, предлагана от " организациите ", е секс с мъже. На девойките се дават обещание от 6 до 10 клиенти дневно и възнаграждение на час - от 120 до 250 евро. Част от медиаторите ни убеждават, че вземат единствено половината от заработеното, като девойките можели да изкарат до 15 000 евро на месец, които се дават " на ръка ". Освен това им се дава обещание и гратис настаняване в Германия.

За да наподобяват по-убедителни тези предложения, на уебсайтовете постоянно се разгласяват свидетелства на дами от сектора. Често те хвалят своята активност и се снимат с пачки. Така да вземем за пример едно момиче се хвали по какъв начин било изкарвало по 15 000 евро на месец, което за студентка като нея били напряко " луди пари ". Друга пък твърди, че толкоз ѝ е харесало, че се прибирала за шести път. Нашата инспекция обаче откри, че за задачата са употребявани фрагменти от фотографски агенции, а имената са измислени.

По-голямата част от проститутките в Германия работят незаконно

През последните години услугите за проституция се придвижиха в интернет, а с това и набирането на секс-работнички в Германия, сподели следствие на немските издания NDR, WDR и Süddeutsche Zeitung.

Журналистите са анализирали 45 000 онлайн разгласи, чиято целева публика са дами от Румъния, България, Полша и Унгария, които желаят да работят в Германия. Обещаните приходи варират от стотици до хиляди евро дневно. В някои разгласи се дават обещание даже по няколко милиона евро на месец и гратис настаняване.

Всичко това обаче е надалеч от действителността, се споделя в следствието: в множеството случаи дамите не получават цялата извоювана сума и съвсем постоянно става въпрос не тъкмо за работа, а действително за сексуална употреба, показват публицистите.

В края на 2022 година в Германия публично са регистрирани общо 28 280 проститутки, като едвам 20% от тях са с немско поданство, съгласно Федералната статистическа работа. Жените с румънски, български и испански паспорти са най-често срещаните чужденки в бизнеса с жива плът в Германия.

От 2021 насам броят на записаните проститутки с украинско поданство също се е нараснал - от 180 на 470. От началото на съветската инвазия в Украйна броят на онлайн запитванията за полови услуги и нецензурен фотоси, при които се твърди, че става дума за украински дами и деца, се е нараснал с 600%, заяви генералният секретар на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Хелга Мария Шмид.

Що се отнася до броя на рускините, които се занимават с проституция в Германия - точни данни няма. Сигурно е едно: че действително те са доста повече от записаните публично за тази активност. Според някои оценки става дума за няколкостотин хиляди дами. Още по-конкретна е депутатката от фракцията ХДС/ХСС в Бундестага  Доротее Бер, която посочва цифрата 250 000.

На кандидатките им би трябвало визи

За доста чужденки, които желаят да работят в Германия, главното предизвикателство е получаването на виза. С цялостна мощ това важи да вземем за пример за рускините. Някои посреднически  " организации ", с които Дъждовни води реализира контакт, поучават кандидатките да си извадят туристическа виза за трета страна, да вземем за пример за Полша. Други показват подготвеност да оказват помощ при кандидатстването на шенгенска виза, примерно от Испания или Франция, с които по-късно да стартират работа в Германия. Тази услуга може да излезе до 75 000 рубли.

Туристическата виза в Германия или други страни от Шенгенското пространство не разрешава трудовата активност. Проституцията не е публично неразрешена в Германия, само че законът изисква от проститутките да имат позволение за работа, да бъдат публично регистрирани и да заплащат налози. За практикуващите тази активност незаконно това значи, че те нямат нито здравна осигуровка, нито опция да се пазят.

Рускините стават все по-малко в тази специалност

След пандемията от ковид и особено след съветската инвазия в Украйна все по-малко рускини се вземат решение да търсят работя в Европа. Просто стана по-трудно да се получи виза или да се заплаща с съветски банкови карти в чужбина. За това споделя пред Дъждовни води Ирина Маслова от придвижването " Сребърна роза ", което към този момент от 20 години оказва помощ на проституиращи дами.

Повечето от дамите, които отиват да работят в Европа, знаят къде отиват и за какво го вършат. Някои от тях имат висше обучение, приказват непознати езици. Проблемът е, когато те работят нелегално и когато обещанията, с които потеглят, се разминават тотално с действителността. А това се случва постоянно. " Хората срещат големи компликации, сблъскват се и с физическо принуждение ", споделя още Маслова. Тя прибавя: " Тези, които желаят да дойдат в Европа, могат да получат от нас адреси на помощни организации - това е всичко, което можем да създадем за тях ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР