Руският патриарх Кирил заяви по време на проповед в Зачатиевския

...
Руският патриарх Кирил заяви по време на проповед в Зачатиевския
Коментари Харесай

Руският патриарх призова в проповед руснаците да не се страхуват от смъртта

Руският патриарх Кирил съобщи по време на проповед в Зачатиевския манастир в Москва в деня на Рождество на Пресвета Богородица, че същински вярващият човек, в това число воинът, не е зависим на страха от гибелта, оповестява РИА Новости.  Според него човек става „ несломим ”, когато в него има „ мощно чувство, обвързвано с вечността ” и той престане да се опасява от гибелта.  Патриархът означи, че страхът от гибелта „ изгонва ” воина от бойното поле, „ а същинската религия унищожава страха от гибелта и затова цялата човешка измама и изменничество е огромна поддръжка за хората в построяването на техния общ живот ”.

По-рано патриарх Кирил, след литургия в московския Свети Данилов манастир, прикани руснаците да се молят за съветския президент Владимир Путин, както и за военните водачи и други, " които са на власт ".

Той акцентира, че Русия е в действителност самостоятелна страна, такава каквато в света „ можеш да изброиш на пръстите на едната си ръка “. В същото време той означи, че постоянно има „ такива, които биха желали да вкарат такава богата, мощна страна в орбитата на своето въздействие “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР