Руският патриарх Кирил се е заразил с коронавирус, съобщиха от

...
Руският патриарх Кирил се е заразил с коронавирус, съобщиха от
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил на легло с COVID-19

Руският патриарх Кирил се е заразил с ковид, оповестиха от Руската православна черква, съобщи РИА Новости.

" Патриарх Кирил е болен от COVID-19, положението му е приемливо ", споделя ръководителят на пресслужбата на РПЦ Владимир Легойда. " Той е на легло и в изолираност по гледище на лекарите. Всички срещи и пътувания на Кирил са анулирани ", сподели Легойда пред РИА Новости.

В неотдавнашна проповед съветският патриарх съобщи, че присъединяване във войната с Украйна " опрощава всички грехове ".

" Църквата осъзнава, че в случай че някой, воден от възприятието за дълг, от нуждата да извърши клетвата си, остане правилен на призванието си и загине при осъществяване на воинския си дълг, той сигурно прави действие, еднакво на всеотдайност. Принася се в жертва в името на другите. Затова имаме вяра, че тази жертва отмива всички грехове, които човек е направил ", сподели той.

В проповедта си след литургията в катедралата " Христос Спасител " Московският и на цяла Русия патриарх Кирил прикани всички вярващи да укрепят във вярата си и да " активизират духовно " всичките си сили, като изрази вяра, че това ще способства за постигането на резултат и цялостно помиряване сред Русия и Украйна. Патриархът прикани за молебствия за преустановяване на междуособиците сред " двете елементи на една Русия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР