Руският първи дипломат Сергей Лавров призова за спешна среща на

...
Руският първи дипломат Сергей Лавров призова за спешна среща на
Коментари Харесай

Москва призова за спешна среща на Квартета за Близкия изток

Руският първи посланик Сергей Лавров прикани за незабавна среща на Квартета за Близкия изток, с цел да се постави завършек на продължаващата от седмица ескалация на насилието сред Израел и палестинците, съобщи Франс прес. 

" Най-спешната задача е да се свика Квартета на интернационалните медиатори - Русия, Съединени американски щати, Организация на обединените нации и Европейски Съюз ", съобщи Лавров в Москва на взаимна конференция в генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.  " Разчитаме Генералният секретар, като координатор на Квартета, да се опита да провежда сходна среща допустимо най-бързо ", добави Лавров. 

Гутериш от своя страна още веднъж прикани Израел и палестинците към деескалация, с цел да бъде предпазен живота на мирните жители. 

По-рано съветският президент Владимир Путин също прикани за деескалация на спора сред Хамас и Израел, по време на диалог със своя турски сътрудник Реджеп Ердоган. Турският президент от своя страна изиска Израел да получи " урок ", напомня Агенция Франс Прес, като отбелязва, че Москва поддържа положителни връзки както с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, по този начин и с палестинските водачи и с Ердоган.

Междувременно, трите най-големи американски самолетни компании, " Американ еърлайнс ", " Юнайтед еърлайнс " и " Делта еър лайнс " анулираха полетите си до Израел поради интензифицирането на спора сред Израел и палестинците, заяви Асошиейтед прес.

Израел нанесе въздушни удари по Газа, а палестинските въоръжени групировки на територията изстреляха ракети по цели в Израел, в това число по основното летище в Тел Авив.

" Юнайтед еърлайнс " анулира полетите си от Чикаго, Нюарк и Сан Франциско до събота. Говорителка на компанията заяви, че " Юнайтед " ще разреши на клиентите си, резервирали полети до Тел Авив до 25 май, да трансформират датите си без оскъпяване.

" Американ еърлайнс " анулира ежедневните си полети от Ню Йорк до Тел Авив в сряда и четвъртък и предложи на пасажерите си промяна с по-късни дати. " Делта " анулира полетите си от Ню Йорк в четвъртък.

Представители на самолетните компании обявиха, че наблюдават обстановката, с цел да решат по кое време ще стане допустимо да възобновят полетите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР