Руският парламент предприе днес действия за суспендиране на участието на

...
Руският парламент предприе днес действия за суспендиране на участието на
Коментари Харесай

Руският парламент гласува суспендирането на участието на Москва в договора Нов СТАРТ

Руският парламент предприе през днешния ден дейности за прекратяване на присъединяване на Москва в контракта за нуклеарните оръжия Нов СТАРТ, обвинявайки Съединени американски щати и Запада за неуспеха на последното останало съглашение сред Вашингтон и Москва за нуклеарните оръжия, съобщи Ройтерс.

Путин разгласи през вчерашния ден преустановяването на присъединяване на Русия в контракта съглашението в основното си послание към Народното събрание, до момента в който американският президент Джо Байдън даде обещание да продължи да поддържа Киев броени дни преди първата годишнина от съветската " специфична военна интервенция " в Украйна.

По време на днешната утринна сесия на Държавната дума (долната камара на съветския парламент) депутатите гласоподаваха предлагането за прекратяване на контракта, което след обяд, след 15 ч. локално време (12:00 ч. по Гринуич) ще бъде импортирано за гласоподаване и в Съвета на федерацията – горната камара на съветския парламент, отбелязва организацията.

Предприетите дейности от страна на съветския парламент са отговорът, който Русия от дълго време трябваше да даде на откритата война, която Съединени американски щати и НАТО оповестиха на Русия, сподели някогашният съветски президент Дмитрий Медведев, който през днешния ден е заместник-председател на съветския Съвет по сигурността.

" Бяхме принудени да вземем това решение поради войната, която ни оповестиха Съединени американски щати и други страни членки на НАТО. То ще има голям отзив в целия свят и най-много в Съединени американски щати ", написа Медведев в " Телеграм ".

Медведев прикани също за включването на нуклеарния боеприпас на Англия и Франция в бъдещи съглашения за надзор на нуклеарни оръжия сред Русия и Запада.

Първоначалната реакция на Запада на решението на Русия да прекрати присъединяване си в контракта за нуклеарните оръжия Нов СТАРТ не демонстрира предпочитание за договаряния, сподели Кремъл, представен от Ройтерс.

На въпроса при какви условия Русия може да се причисли още веднъж към съглашението представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че всичко зависи от позицията на Запада.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР