Руският парламент окончателно забрани ЛГБТИ-пропагандата за всички възрасти. Разширява се

...
Руският парламент окончателно забрани ЛГБТИ-пропагандата за всички възрасти. Разширява се
Коментари Харесай

В Русия: забранява се говоренето за ЛГБТИ или за смяна на пола


Руският парламент дефинитивно забрани " ЛГБТИ-пропагандата " за всички възрасти. Разширява се и описът със неразрешените за разискване тематики пред деца и младежи. За нарушителите се вкарват фрапантни санкции.

Санкт Петербург: проява на ЛГБТИ-активисти

Руската Държавна Дума одобри промени в закона против така наречената „ ЛГБТИ-пропаганда " в страната. Той не разрешава,  което Русия лимитира фрапантно правата на хомосексуалните и ЛГБТИ-хората в страната.
Редакцията предлага
Новите ремонти уголемяват действието на остарелия закон, признат през 2013 година, забраняващ „ хомосексуалната агитация “, ориентирана към малолетни лица. Сега това към този момент е неразрешено и за възрастните. Така разпространението на информация за в рекламите, медиите, в това число онлайн изданията, в книгите, филмите и театъра към този момент ще се глоби. 

В същото време се уголемява и описът с информациите, които са неразрешени за разпространяване измежду деца и младежи, да вземем за пример такава, която може да ги накара да си сменят пола.

Високи санкции

Нарушителите на новите ограничения ще бъдат глобени с високи санкции: до 200 хиляди рубли (около 3200 евро) за жители, и до 5 милиона рубли (80 хиляди евро) за компании и организации. Ако нарушителите са чужденци те могат да бъдат арестувани и да прекарат 15 дни в ареста, както и да бъдат екстрадирани от страната.

Законът в този момент би трябвало да бъде утвърден и от горната камара на съветския парламент и да лъде подписан от.

Правозащитниците бият паника

Активисти предизвестяват от месеци за подготвяното стягане на законодателството против ЛГБТИ и предизвестяват, че новите ограничения ще доведат до още по-голяма дискриминация на хомосексуалните хора в.

Загриженост показаха също и две професионални общности – книгоиздателите и филмовите дейци. Те показват, че под ударите на закона могат да попаднат и съветски класици, да вземем за пример Владимир Набоков с романа си „ Лолита “. От едно издателство пък показаха, че даже единствено споменаването на избрани исторически обстоятелства могат да се третират като нарушаване на закона.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР