Руският оръжеен търговец Виктор Бут, който вчера беше освободен от

...
Руският оръжеен търговец Виктор Бут, който вчера беше освободен от
Коментари Харесай

Виктор Бут обвини Запада, че иска да разруши и раздели Русия

Руският оръжеен търговец Виктор Бут, който през вчерашния ден беше освободен от Съединени американски щати и сменен за арестуваната в Русия американска баскетболистка Бритни Грайнър, упрекна Запада, че желае " да унищожи и раздели " Русия. 

Russian arms dealer Viktor Bout, who was freed in a prisoner swap with U.S. basketball star Brittney Griner, told Kremlin-run media on Friday that Western countries are seeking to " destroy " and " divide " Russia.

" Западните страни мислят, че не са ни довършили през 1990 година, когато Съюз на съветските социалистически републики стартира да се разпада ", сподели през днешния ден в изявление за съветската телевизия Ар Ти някогашният руски офицер. " Обстоятелството, че се опитваме да живеем, да не ни ръководи никой и да не подвластен от никой, да сме същински самостоятелна мощ (...) Това е шокираща вест за тях. Те мислят, че могат още веднъж да разрушат и разделят Русия ", акцентира той, представен от Франс прес.

След дълги договаряния през вчерашния ден Вашингтон реши да освободи и върне в Москва 55-годишния Бут, арестуван при американска интервенция през 2008 година в Тайланд. В подмяна Русия пусна на независимост баскетболистката Грайнър, озовала се в съветски затвор по обвинявания в владеене на опиати.

Доклад на Организация на обединените нации твърди, че Виктор Бут е роден в столицата на някогашната руска република Таджикистан - Душанбе, и е приключил Военния институт по непознати езици в Москва, преди да влезе в Военновъздушните сили на Русия. Според обвиняването след 1991 година той се е възползва от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и последвалия безпорядък, с цел да се снабди евтино с огромни количества оръжие от оставени на произвола военни бази, чиито началници търсели метод да се облагодетелстват или просто да оцелеят, показва Агенция Франс Прес.

През 2005 година Виктор Бут става част от американската поп просвета, откакто по кината излиза въодушевеният от живота му филм " Цар на войната " с Никълъс Кейдж в основната роля.

В изявлението си за Ар Ти той приказва и за облика си, основан от Холивуд. " Ако ме бяха посетили и питали, без подозрение историята щеше да е по-интересна. За мен сега Холивуд е просто агитационен орган на Вашингтон ", счита той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР