Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза (на снимката) изчезна от наказателната колония

...
Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза (на снимката) изчезна от наказателната колония
Коментари Харесай

Изчезна руски опозиционер

" Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза (на снимката) изчезна от наказателната колония в сибирския град Омск, където излежава присъдата си ", това написа основаната в Нидерландия медия " Москоу таймс ".

Новината заяви правозащитникът и публицист Александър Подрабинек. " Преди три дни изпратих писмо до Владимир посредством пощенската работа на Федералната работа за осъществяване на наказванията. Днес получих отговор. Той гласеше: " Получателят е трансфериран в друго изправително институция ", сподели мъжът.

Информацията за изгубването на Кара-Мурза бе доказана и от брачната половинка му Евгения Кара-Мурза, и от неговия юрист Вадим Прохоров. " Днес се пробвах да посетя моя клиент в колонията, само че там ми споделиха, че той към този момент не е в това място за отнемане от независимост ", описа юристът. " Адвокатът добави, че му е било отказана информация за актуалното  местоположение на Кара-Мурза ", добави изданието.

" Това е фрапантно нарушаване на закона. Ние ще сезираме всички съветски институции и осведомяваме интернационалните организации ", сподели още Прохоров, представен от " Москоу таймс ".

" Владимир Кара-Мурза бе наказан през април 2023 година на 25 години отнемане от независимост. Той бе приет за отговорен в държавна измяна, разпространение на подправени вести за съветските въоръжени сили и съдействие с организация, оповестена от Москва за задграничен сътрудник ", написа още медията.

Както към този момент екипът на писа, един от критиците на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През бе изпратен в сибирската колония през септември.   

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР