Руският опозиционер Сергей Навални, който е най-сериозният критик на Кремъл,

...
Руският опозиционер Сергей Навални, който е най-сериозният критик на Кремъл,
Коментари Харесай

В навечерието на протести Алексей Навали обяви, че няма намерение да се самоубива в затвора

Руският опозиционер Сергей Навални, който е най-сериозният критик на Кремъл, разгласи през днешния ден, че желае да се знае, че няма проекти да се самоубива в пандиза, изпращайки обръщение до почитателите си в навечерието на техни митинги, за които управляващите споделят, че са противозаконни, съобщи Ройтерс.

Навални беше арестуван в неделя, при завръщането си със аероплан в Русия след отравянето му. Според Запада той е бил токсичен с бойно нервнопаралитично вещество, което Навални сподели, че е било втрито по бельото му от съветски сътрудници по сигурността.

44-годишният правист е в московски затвор в очакване на развоя от четири каузи против него, за които той споделя, че са изфабрикувани.

Навални упреква съветския президент Владимир Путин, че е наредил опита за ликвидиране против него.

Путин отхвърли тези обвинявания и допусна, че Навални е част от подкрепяна от Съединени американски щати мръсна акция за дискредитирането му.

Съюзниците на Навални възнамеряват на следващия ден национални митинги в опит да накарат Кремъл да го освободи.

Навални изпрати посланието си по Инстаграм посредством юриста си. Той сподели, че желае хората да знаят, че е в доро физическо и психическо здраве.

За всеки случай, разгласявам, че не възнамерявам нито да се обеся на прозореца, нито да си прережа вените или гърлото с изпилена лъжица, написа в поста на Навални.

Движа се по стълбите доста деликатно. Всеки ден ми мерят кръвното налягане и то е като на космонавт, тъй че неочакван сърдечен удар е изключен. Зная сигурно, че има доста положителни хора отвън моя затвор и че помощ ще пристигна, написа Навални.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР