Руският опозиционер и бивш депутат Дмитрий Гудков, който бе арестуван

...
Руският опозиционер и бивш депутат Дмитрий Гудков, който бе арестуван
Коментари Харесай

Руският опозиционер и бивш депутат Дмитрий Гудков бе пуснат на свобода

Руският опозиционер и някогашен народен представител Дмитрий Гудков, който бе задържан и арестуван за 48 часа тази седмица в Москва, бе пуснат на независимост, без на този стадий да му бъде повдигано обвиняване, съобщи пред Франс прес юристът на опозиционера. Гудков е на независимост и не му е повдигнато обвиняване, сподели юрист Михаил Бирюков.

Дмитрий Гудков, на 41 години, бе задържан във вторник по съмнение, че не е платил дълг по контракт за наем.

След задържането на сина си, бащата на Дмитрий Гудков - Генадий Гудков, който също е някогашен народен представител, съобщи, че е налице " почистване на политическата сцена в Русия ".

Срещу Генадий Гудков, който е на 64 години и живее понастоящем в България, има стартирано наказателно дело по отношение на открити в негов апартамент муниции, съобщи Ройтерс, като се базира на самия Генадий Гудков. Той съобщи, че е получил боеприпасите по легален метод и че полицията е разполага с информация за тях. Руските правоохранителни органи не потвърдиха, че против Генадий Гудков е почнало наказателно дело, отбелязва Ройтерс.

Тази седмица бе задържан и опозиционерът Андрей Пивоваров, началник на прекратилата активността си опозиционна организация " Отворена Русия ", която бе основана от живеещия в заточение съветски олигарх и критик на Кремъл Михаил Ходорковски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР