Руският опозиционер Дмитрий Гудков, който избяга в Украйна, планира да

...
Руският опозиционер Дмитрий Гудков, който избяга в Украйна, планира да
Коментари Харесай

Избягалият руски опозиционер: Дмитрий Гудков е в Киев, планира да посети България

Руският опозиционер Дмитрий Гудков, който избяга в Украйна, възнамерява да пътува и до България, оповестява организация “Ройтерс”.

Новината идва на фона на поредност от интернационалните конгреси в Европа, на които връзките с Русия ще са съществена тематика.

Руският опозиционер и някогашен народен представител Дмитрий Гудков беше арестуван преди дни поради следствие на финансови злоупотреби. 48 часа по-късно беше освободен, без да му бъдат повдигнати обвинявания. Според Гудков задачата е да му бъде попречено да взе участие в идните парламентарни избори.
От неделя той е в Киев, а в изявление за ТВ “Украйна 24” споделя, че възнамерява да посети и родителите си, които живеят у нас.

„ От татко ми Генадий Гудков и брачната половинка ми разбрах, че са получили закани, че в случай че не се махна, то в скоро време ще стартират репресии освен към мен, само че и към цялото ми семейство. Взех брат ми и заминахме, тъй като взех решение, че не съм подготвен да жертвам живота и здравето на своите близки, другари и съдружници поради някакво хипотетично издигане на власт през 2024 година “, сподели Дмитрий Гудков.

Отношенията с Русия ще бъдат акцент при първото европейско посещаване на американския президент Джо Байдън тази седмица.

„ Диалогът с Русия не е симптом на уязвимост. Ние сме мощни, обединени, можем и би трябвало да беседваме с Русия, частично, с цел да се стремим към по-добри връзки “, съобщи Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.

Следващата седмица в Женева е и първата среща сред президентите Байдън и Путин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР