Руският опозиционер Алексей Навални ще бъде изправен пред нови наказателни

...
Руският опозиционер Алексей Навални ще бъде изправен пред нови наказателни
Коментари Харесай

Навални: Властите започват ново разследване срещу мен

Руският опозиционер Алексей Навални ще бъде изправен пред нови наказателни обвинявания, които могат да му донесат спомагателна присъда от 15 години затвор. Това написа самият опозиционер в Instagram.

В поста си Навални добавя, че е бил посетен от следовател в пандиза, който го уведомил, че управляващите са почнали ново следствие против него по обвинявания в „ основаване на екстремистка група за разпространяване на ненавист против длъжностни лица и олигарси “ и опит за образуване на неразрешени манифестации.

По принцип обвиняването може да му донесе до 15 години затвор.

Навални, най-смелият политически конкурент на съветския президент Владимир Путин, беше задържан през януари 2021 година при завръщането си от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервнопаралитичен сътрудник. Кремъл го осъди на затвор за нарушаване на условната му присъда.

През март той беше наказан на девет години затвор за машинация и пренебрежение към съда. Навални назова обвиняванията " политически " и упрекна управляващите, че се пробват да го задържат зад решетките допустимо най-дълго. Последователите на Навални и сътрудниците му също биват преследвани от управляващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР