Руският опозиционер Алексей Навални отново е бил задържан за кратко

...
Руският опозиционер Алексей Навални отново е бил задържан за кратко
Коментари Харесай

Отново задържаха Навални

Руският опозиционер Алексей Навални още веднъж е бил арестуван за малко от полицията в Москва, седмица преди президентските избори в страната, в който той не може да взе участие поради възбрана на Централната изборна комисия, оповестява „ Ройтерс “.

Навални написа в Twitter, че е бил задържан, незабавно откакто е излязъл от кабинета на своя зъболекър.

„ Предложиха ми да ме отведат някъде, само че аз отхвърлих и споделих, че би трябвало да отида на работа. Не разбирам какво се случи и за какво беше нужно да изпращат седем души, с цел да ме задържат “, съобщи Навални.

Един час по-късно той написа, че е бил освободен от полицията, като разясни, че против него е стартирано правосъдно произвеждане за образуване на противозаконни митинги. Ако бъде приет за отговорен, Нававални може да лежи 30 дни в пандиза.  

Малко преди този момент Леонид Волков, шефът на предизборният щаб на Навални, също написа в Twitter, че е бил арестуван на летище „ Шереметиево “ в Москва.

Говорителката Кира Ярмиш съобщи, че Волков към момента е в ареста.

Четиридесет и една годишният Навални, който гневен критик на държавното управление на Путин, прикани за протест на изборите на 18 март и за всеобщи митинги в цяла Русия, откакто му бе неразрешено да се кандидатира за президентския пост.

Очаква се Путин да завоюва изборите през март, с което да си обезпечи четвърти мандат в Кремъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР