Руският опозиционен политик Владимир Кара-Мурза е преместен в нова наказателна

...
Руският опозиционен политик Владимир Кара-Мурза е преместен в нова наказателна
Коментари Харесай

Вкараха руския опозиционер Кара-Мурза в изолатор в Сибир

Руският опозиционен политик Владимир Кара-Мурза е изместен в нова наказателна колония в Омска област в Сибир и е подложен в углавен блок, заяви изданието " Новая газета Европа ", като се базира на юриста му, съобщи " Ройтерс ".



Според вестника Кара-Мурза е написал писмо до юриста си Мария Ейсмонт, в което е показал, че преместването му е наказване за това, че не бил станал в точния момент, което управляващите определили като " злонамерено нарушаване ".



Кара-Мурза прибавя, че е изпратен във тип килия, известна с буквите си на съветски ЕПКТ, което е най-строгата форма на изолираност от другите пандизчии.

Вестникът цитира Кара-Мурза да декларира в писмото с подигравка във връзка новото си наказване, че то му е наложено, " с цел да не наподобява, че животът (му) върви без спънки ".



Кара-Мурза, който призоваваше за западни наказания против Русия, беше наказан през април предходната година на 25 години затвор по обвинявания, включващи държавна измяна, които той отхвърля, сравнявайки делото против себе си с показните правосъдни процеси от времето на Сталин. Вчера брачната половинка му заяви, че той е бил изместен от предходния си затвор в Омск и че местонахождението му е незнайно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР