Руският опозиционен политик Иля Яшин беше задържан минути след освобождаването

...
Руският опозиционен политик Иля Яшин беше задържан минути след освобождаването
Коментари Харесай

Известен руски опозиционер се отзова в затвора минути след като излежа присъда

Руският опозиционен политик Иля Яшин беше арестуван минути след освобождението му от пандиза в неделя, откакто излежа 10-дневна присъда за ролята си в неотдавнашната вълна от митинги в Москва, оповестява Агенция " Фокус ", базирайки се на AFP.
" Задържан съм за следващ път още пред пандиза ", написа Яшин в профила си в обществената мрежа Twitter. Той разгласява видео с служител на реда, който му споделя, че е арестуван за приканване на хората да вземат участие в неразрешени митинги. На видеото се вижда, че Яшин е вкаран в полицейски микробус.
Яшин е един от опозиционерите, които не бяха позволени до идните локални избори в Москва - сякаш поради непълен брой законни подписи в негова поддръжка. Това провокира митинги в съветската столица.
Сценарият в неделя беше същият като този след 10-дневна присъда, наложена на Яшин след ареста му преди неразрешения митинг в Москва на 27 юли, довел до задържането на над 1 400 участници в него. След излежаването на присъдата той беше арестуван при освобождението му на 8 август и му бяха наложени спомагателни 10 дни в пандиза.
Руската съпротива провежда няколко огромни митинга в Москва този месец с искане за свободни избори. Митингите бяха най-големите, след тези през 2011 година, когато избухнаха всеобщи митинги против завръщането на президента Владимир Путин в Кремъл откакто изкара един мандат като министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР