Руският опозиционен политик Дмитрий Гудков, заминал за Киев, смята да

...
Руският опозиционен политик Дмитрий Гудков, заминал за Киев, смята да
Коментари Харесай

Опозиционер напуска Украйна и идва в България

Руският опозиционен политик Дмитрий Гудков, отпътувал за Киев, счита да напусне Украйна и да отпътува за България. Това заяви самият той пред телевизия " Украина-24 ", съобщи ТАСС, съветската организация. " Засега още съм в Киев. Сигурно ще прекарам тук известно време и почти след седмица считам да отпътува за Варна при родителите си ", сподели той.

На 6 юни Гудков написа в Телеграм, че е отпътувал от Русия за Украйна, тъй като бил заплашен от арест като обвинен в границите на престъпно следствие. Той посочи, че престоят му в Украйна е краткотраен. Бивш народен представител, предходната седмица Гудков прекара две денонощия в ареста поради случай с неплатени наеми към градските управляващи на Москва.

Междувременно, по думите на опозиционера, който считал да се кандидатира в парламентарните избори наесен, хора, близки до Кремъл, се обадили на роднините му с посланието, че той би трябвало да напусне страната, най-малко до деня на вота. В противоположен случай против околните му щяло да стартира правосъдно гонене.

Във връзка с делото за измами с наеми или корист с доверие жилищата на Гудков и негови родственици бяха обискирани, само че полицията не изиска от съда мярка за неотклонение, по тази причина опозиционерът може да пътува свободно в Русия и отвън страната, изяснява ТАСС.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР