Руският опозиционен политик Алексей Навални потвърди с пост в социалните

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални потвърди с пост в социалните
Коментари Харесай

Навални с първи пост от Арктика: Аз съм вашият нов дядо Мраз

Руският опозиционен политик Алексей Навални удостовери с пост в обществените мрежи идването си в наказателна колония в арктически район в Северна Русия, заяви уеб сайтът Медуза.

„ Аз съм вашият нов Дядо Мраз, написа Навални след преместването му в ИК-3 в село Харп в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг.

Имам палто от овча кожа, шапка с ушанки, скоро ще ми дадат филцови ботуши, след 20 дни си пуснах брада. Вярно, че няма елени, само че има големи, пухкави, доста красиви пастирски кучета. 20-те дни бяха много уморителни, само че все пак съм в ужасно въодушевление, както прилича на Дядо Мраз “, сподели политикът.

Навални сподели, че е бил доведен в колонията вечерта на 23 декември и оповестява, че се е видял с юриста си.

Политикът сподели, че дворът за извършения в неговата колония е прилежаща килия, „ малко по-голяма по мярка, със сняг на пода “. Конвоят в колонията „ не е като в Централна Русия, а като по филмите - с картечници, в топли ръкавици и валенки - с тези доста красиви пухкави пастирски кучета. “

„ Като цяло не се тревожете за мен. Добре съм. Страшно се веселя, че най-сетне стигнах до там. Благодаря още веднъж на всички за поддръжката, написа Навални.

19 дни не се знаеше нищо за местонахождението на Навални. Вчера негови сътрудници оповестиха, че политикът е изпратен в поправителната колония със специфичен режим № 3 „ Полярен вълк “, ситуирана в село Харп, на 60 километра северно от Арктическия кръг.

Алексей Навални е в пандиза от началото на 2021 година През август 2023 година Московският градски съд осъди политика на 19 години затвор в колония със специфичен режим по дело за „ екстремизъм “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР