Руският опозиционен политик Алексей Навални, който лежи в затвор със

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални, който лежи в затвор със
Коментари Харесай

Наказаха Алексей Навални – 12 месеца в килия „единочка“, останалите 18 години – на строг режим

Руският опозиционен политик Алексей Навални, който лежи в затвор със непоколебим режим, заяви, че го трансферират за една година в „ единично помещение от килиен вид “, както в Русия администрацията назовава единичната килия, което е най-строгото наказване в така и така ужасяващите съветски затвори.

Адвокатът на Навални описа за БиБиСи, че мотивът за следващото наказване е отводът на политика да излезе на работа, въпреки че, както акцентира отбраната, той можеше да работи единствено по лично предпочитание – до явяването си пред апелативния съд по делото за „ екстремизъм “.

Снощи в телеграм-канала на Навални се появи известие от него, в което той споделя, че „ продължава да събира сбирка “ от все по-жестоки форми на затворническия режим в Колония №6 във Владимирска област.

„ Първо бях в СУОН (строги условия за отблъскване на наказанието), ШИЗО (наказателен изолатор), ПКТ (помещение от килиен тип). А вчера, незабавно след апелацията по делото, ме изправиха пред комисия и ми оповестиха, че поради моята „ непоправимост “ ще бъда преведен в ЕПКТ (единично помещение от килиен тип) за период от 12 месеца “, написа Навални.

Чувствам се като изтощена рок-звезда на ръба на депресията. Достигнах върха на хит-парада и повече нямам към какво да се стремя “, пошегува се опозиционерът и безжалостен зложелател на Путин, демонстрирайки положително самочувствие.

А на 26 септември, както се очакваше, апелативният съд в Москва отхвърли жалбата му и удостовери присъдата от 19 години затвор за екстремизъм и тя влезе в действие.

„ Като съображение за затварянето му в ЕПКТ началникът на пандиза акцентира отвод на Навални да излезе на работа на 25 септември. Но това беше още преди апелацията, което значи, че е бил под стража и е можел да работи единствено при лично предпочитание. Администрацията на пандиза е пробвала да го изведе принудително на работа, знаейки, че той ще откаже “, разказва пред БиБиСи юристът му Вадим Кобзев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР