Руският опозиционен лидер Алексей Навални, задържан по време на протест

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, задържан по време на протест
Коментари Харесай

Навални беше освободен от ареста след протестите срещу Путин в Москва

Руският опозиционен водач Алексей Навални, арестуван по време на митинг в Москва против президента Владимир Путин, беше освободен от полицейския арест, предадоха международните организации.
 
Навални заяви в Туитър, че полицията го е освободила, откакто е съставила протоколи за организация на митинг без координиране с управляващите и за опозиция против органите на реда. Въпреки това половин час след среднощ управляващите са решили да го освободят от ареста до правосъдния развой, съобщи ТАСС.

 
" Изглежда е била дадена заповед да не ме пращат в пандиза преди церемонията по полагане на клетва на Путин ", написа в Туитър Навални, съобщи Франс прес.
 
Адвокатката му Вероника Полякова сподели пред организацията, че московски съд ще прегледа случая му идния петък, на 11 май.

 
Във вчерашните митинги против Путин, проведени по апел на Навални в десетки съветски градове, бяха задържани към 1600 опозиционери, напомня ДПА и Франс прес. От тях над 700 са арестувани в Москва, споделя правозащитният уебсайт О Ве Де-Инфо, съобщи ДПА.
 
Властите настояват, че е имало единствено 300 ареста в Москва и 200 задържани в Санкт Петербург. Полицията заяви, че е освободила всички арестувани малолетни още вечерта и ги е предала на родителите им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР