Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който от месеци критикува тежките

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който от месеци критикува тежките
Коментари Харесай

Навални съди затвора, в който се намира. Не му дали ботуши въпреки снеговалежите

Руският опозиционен водач Алексей Навални, който от месеци подлага на критика тежките условия в наказателната колония, в която се намира, съобщи през днешния ден, че завежда дело против нея, тъй като му били отказани ботуши макар снеговалежите и студовете, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Подавам иск против затворническата колония, в която се намирам и желая да ми обезпечат зимни ботуши ", написа той в известие, изпратено до юристите му и оповестено в обществените мрежи.

Според Навални, който се намира в колония на 200 км от Москва, това " е отличен образец за хитростта и сложността на системата за напън " в съветските затвори. 

" Ако не ви дадат зимни ботуши, това значи, че няма да излезете на разходка (и ще страдате), или ще излезете на разходка и ще се разболеете (което към този момент ми се е случвало) ", споделя опозиционният водач.

Той прибавя, че да се разболееш в колонията е " безусловно непрепоръчително ": топлата вода е лимитирана до три чаши дневно и това би означавало да се желаят медикаменти и услуги от администрацията на пандиза.

" Когато усети, че има в допълнение въздействие, администрацията стартира да ви извива ръцете и да изисква от вас да извършите отстъпки ", споделя Алексей Навални. " Глупавите ботуши ме вършат уязвим ", добавя той.

Навални се обръща и към някои от поддръжниците си, които му пишат и приказват за меланхолия и мрак в писмата си, адресирани до него.

" Сериозно ли? Хайде, вземете се в ръце. Ако сте живи, здрави и свободни, не всичко е толкоз неприятно. Изпийте си екзотичното кафе с мирис на тиква и направете нещо, с цел да донесете независимост на Русия ", прибавя той.

Навални беше задържан в Русия през януари 2021 година при завръщането си в страната след тежко отравяне от съветските секрети сблужби и след лекуване в Германия. През март тази година той беше наказан на девет години затвор при непоколебим режим поради обвинявания в " шикалкавене ", които съгласно него са подправени. През октомври опозиционерът заяви, че са му повдигнати нови обвинявания, за които може да получи до 30 години затвор.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР