Руският опозиционен лидер Алексей Навални е починал в затвора, съобщиха

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е починал в затвора, съобщиха
Коментари Харесай

Алексей Навални е починал в затвора

Руският опозиционен водач Алексей Навални е умрял в пандиза, оповестиха от затворническата работа в страната, в нещо, което евентуално ще се преглежда като политическо ликвидиране, приписвано на Владимир Путин, оповестява the guardian,

47-годишният Навални, един от най-видимите и упорити критици на Путин, беше държан в затвор на към 40 благи северно от Арктическия кръг, където беше наказан на 19 години при „ специфичен режим “.

В началото на декември той изчезна от затвор във Владимирска област, където излежаваше 30-годишна присъда по обвинявания в екстремизъм и машинация, които той назова политическо отмъщение за ръководенето на антикремълската съпротива през 2010 година

Бивш политик националист, Навални оказа помощ за разпалването на митингите през 2011-12 година в Русия, като организираше акции против изборните измами и корупцията в държавното управление, разследваше вътрешния кръг на Путин и споделяше констатациите в хитри видеоклипове, които събраха стотици милиони гледания.

Пикът в политическата му кариера пристигна през 2013 година, когато той завоюва 27% от гласовете в конкуренция за кмет на Москва, която малко на брой имаха вяра, че е свободна или почтена. Той остана бодил в очите на Кремъл години наред, идентифицирайки замък, издигнат на Черно море за персонална приложимост на Путин, имения и яхти, употребявани от някогашния президент Дмитрий Медведев, и продажница, която свърза почитан външнополитически чиновник с прочут олигарх.

През 2020 година Навални изпадна в кома след хипотетично отравяне с новичок от съветската работа за сигурност на ФСБ и беше евакуиран в Германия за лекуване. Той се възвърне и се завърна в Русия през януари 2021 година, където беше задържан по обвиняване в нарушаване на условното освобождение и наказан на първия си от няколко пандиза, които общо ще прекарат повече от 30 години зад решетките.

Наскоро Путин започва президентска акция за петия си мандат. Той към този момент е най-дълго управлявалият съветски водач след Йосиф Сталин и може да го надмине, в случай че се кандидатира още веднъж за поста през 2030 година, опция, защото конституционните правила за ограничавания на мандата бяха пренаписани през 2020 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР