Руският оперативен щаб за борба с коронавируса съобщи за регистрирани

...
Руският оперативен щаб за борба с коронавируса съобщи за регистрирани
Коментари Харесай

Стихва ли епидемията в Русия?

 Руският действен щаб за битка с ковид заяви за регистрирани 7972 новозаразени през последното денонощие, с което общият им брой в страната доближи 569 063 от началото на рецесията. Трети ден подред броят на новозаразените е под 8 хиляди. Увеличението за деня е 1,4 %, което приказва за затихване на епидемията, означават международни организации. Починалите се усилиха със 181, или общо 7841 до момента.

Според данните на щаба това съставлява 1,81 % от всички инфектирани в Русия. Коефициентът за разпространяване на ковид в Русия в петък остава 0,92, или на практика без смяна за денонощието. В столицата Москва, която бе най-голямото огнище на епидемията, той спадна до 0,77, което е минимално ниво за седмицата, следва от данните на щаба.

До момента в Русия са направени общо над 16,3 млн. теста за Ковид-19, заяви през днешния ден пресслужбата на Роспотребнадзор. Този брой включва и хора, пристигнали от страни с високо разпространяване на болестта. В момента под здравно наблюдаване поради съмнение за коронавирусна зараза или под карантина се намират над 310 000 души в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР