Руският олигарх и създател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин оценява

...
Руският олигарх и създател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин оценява
Коментари Харесай

Пригожин с първа оценка на украинската контраофанзива

Руският олигарх и основател на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин прави оценка освободената от украинците територия от началото на контраофанзивата им на над 100 квадратни километра, съобщи Актуално.ком:

" Правят всичко професионално, отрязват избрани сектори на фронта в Запорожието, пазят фланга си при Урожайно.

Загубиха няколко " Леопард " -а и Bradley, само че това са естествени оперативни загуби.

Трябва да разберем, че няма да спрат, до момента в който не се активизираме и не ги спрем ".  В направлението от Орехов към Токмак, Запорожка област – при Гуляйполе, има усилване на украинския артилерийски обстрел. Точно в това направление в началото украинците нападнаха най-масирано, само че руснаците устояха и нанесоха съществени загуби на украинците в техника - тук се отличиха частите на 58-ма съветска войска. Представителят на украинското министерство на защитата майор Владислав Дудар разяснява, че руснаците минират всеобщо всеки язовир в зоните на офанзива на украинците и постоянно унищожават такива уреди. Става въпрос за дребни язовири, чието опустошение не може да се съпостави със случилото се в Нова Каховка. Това е един от акцентите в дневния преглед на ISW - американския мозъчен концерн Институт за проучване на войната.

Вчера имаше известия и за редица украински офанзиви и гърмежи – не по-малко от шест удара с HIMARS в Токмак съгласно Владимир Рогов, зам.-управител на Запорожка област, назначен от руснаците, както и пет гърмежа в Михайловка, съгласно украинския кмет на Мелитопол Иван Фьодоров. В Луганск също бяха нанесени удари, в региона на така наречен автомобилна борса – съветските пропагандисти отново приказват за ракети Storm Shadow.

Prigozhin gathered another meeting to discuss the current state of events, said the Ukrainian offensive is moving competently and carefully, not enough is being done to stop them.
— Dmitri (@wartranslated)

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР