Съобщава се за убити цивилни, докато Русия обстрелва открит пазар в Източна Украйна

...
Руският обстрел уби най-малко 16 души и рани десетки на
Коментари Харесай

Руският обстрел уби най-малко 16 души и рани десетки на пазар в източния украински град Константиновка, казаха официални лица.

Броят на загиналите при атаката в сряда се опасяваше, че ще нарасне.

Нападението дойде по време на посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в столицата на Украйна, където се очаква да обяви повече от 1 милиард долара ново финансиране в демонстрация на неотслабващата подкрепа на Вашингтон за борбата на Киев.

ИНТЕРАКТИВНО-КОЙ КОНТРОЛИ КАКВО В УКРАЙНА-1693995409

Президентът Володимир Зеленски осъди атаката, като каза, че са били ударени пазар, магазини и аптека в индустриалния град близо до бойното поле и на около 30 километра (19 мили) от град Бахмут, където битката е тежка месеца.

Украински служители публикуваха видео в приложението за съобщения Telegram, което показва силна експлозия, разкъсваща търговските алеи, с хора, падащи на земята и някои бягащи да се скрият. Местните медии го описаха като ракетна атака.

„Това руско зло трябва да бъде победено възможно най-скоро“, каза Зеленски.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко каза, че в допълнение към 16-те убити, най-малко 28 души са били ранени при атаката и каза, че е била на централния градски пазар.

Служителите на службата за спешна помощ потушиха пожара, който повреди около 30 павилиона на външния пазар, каза той.

Клименко публикува снимки в Telegram, на които се вижда как спасители пресяват развалините и изнасят телата в черни чували.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР