Руският натиск в Източна Украйна, обстрелвана с ракети от силите

...
Руският натиск в Източна Украйна, обстрелвана с ракети от силите
Коментари Харесай

Русия засилва темповете на настъпление в Източна Украйна

Руският напън в Източна Украйна, обстрелвана с ракети от силите на Москва, остава все по този начин мощен, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Според днешно известие на министерството на защитата в Москва прецизни ракети са били изстреляни тази нощ против два командни пункта на украинските войски и четири склада за артилерийски муниции покрай Запорожие, Парасковиевка, Константиновка и Новомихайловка в така наречен Донецка национална република, ръководена от проруски сепаратисти.

Руската авиация е унищожила две ракетни установки С-300 и една радарна система в покрайнините на град Суми. Руските сили за противовъздушна защита са свалили 15 украински дрона в региона на Донецк и на Луганск.

Британското разузнаване обаче съобщи през днешния ден, че Русия е понесла големи загуби. Уточнявайки, че федерацията ще забуксува в Източна Украйна, която се пробва да завземе, срещайки мощна опозиция от украинските сили, английското разузнаване счита, че съветската атака в сепаратистки Донбас е изгубила част от своята мощност.

Според този източник войските на Москва не са съумели да завладяват обилни територии и „ значително закъсняват “ по отношение на своя проект за бойни дейности.

„ В момента Русия наподобява е изгубила една трета от своите сухопътни бойни сили, хвърлени (в Украйна) през февруари – прибавя разузнаването на Лондон. – В сегашните условия е малко евентуално Русия значително да ускори темпото, с което напредва, през идващите 30 дни. “

Според чиновник от военното ведомство на Съединени американски щати, поискал анонимност, съветските сили не съумяват да завладеят обилни обекти и територии в Източна Украйна.

Ситуацията към втория по величина в Украйна град Харков наподобява се е трансформирала. Според украинския общоприет щаб съветските войски са били принудени да се изтеглят от редица селища североизточно от града.

Но съгласно американския Институт за проучване на войната „ Украйна и сътрудниците й от Запада евентуално разполагат единствено с стеснен прозорец от благоприятни условия, с цел да подхващат контраатака в териториите, окупирани “ от Русия. В околните месеци Владимир Путин „ евентуално счита да причисли Южна и Източна Украйна към Руската федерация “.

Киев твърди, че войските му са умъртвили към 20 000 съветски военни. На 25 март Москва съобщи, че силите й са умъртвили минимум 14 000 военни на Украйна. Има обаче огромни подозрения, че и двете числа са преувеличени; те не са тествани от Агенция Франс Прес или от самостоятелни наблюдаващи, прецизира организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР