Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че
Коментари Харесай

Лавров: ЕС не води обективно разследването на експлозиите на Северен поток

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи през днешния ден, че наподобява, че нито една страна от Европейски Съюз не има намерение да организира обективно следствие на поредицата детонации, които раздраха газопроводите " Северен поток " през септември, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

" След детонациите на " Северен поток ", събитията, към които наподобява никой в Европейски Съюз не счита да проверява по справедлив метод, беше прекратено превозването на съветски газ по северните направления ", сподели той. Лавров означи, че в тези условия Русия обезпечава доставките на газ по черноморските газопроводи. " Водим договаряния с Анкара и други задгранични сътрудници за основаване на газоразпределителен център на територията на Турция ", добави той.

Русия упрекна Англия за детонациите, а Лондон отхвърля тези изказвания, отбелязва Ройтерс. Разследващи от Швеция и Дания споделиха, че детонациите се дължат на тенденциозен бойкот, само че не показаха кой би могъл да е евентуалният причинител.

Вестник " Вашингтон пост " през днешния ден цитира мнения на дипломати и чиновници от разузнаването, по думите на които не са били открити неоспорими доказателства, че самата Русия стои зад офанзивите. Такива изказвания изрекоха някои западни държавни управления и анализатори директно след детонациите. Изданието сподели, че някои от източниците му в този момент считат, че евентуално ще бъде невероятно да бъде открито кой е виновен за офанзивите. "

Тръбопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " имат общ годишен потенциал от 110 милиарда кубични метра – повече от половината от естествения експортен размер на съветски газ. Сегменти от дългите 1224 километра тръбопроводи, които свързват Русия с Германия, лежат на дълбочина от към 80 до 110 метра и Москва сподели, че към момента не е взела решение дали да се опита да ги ремонтира.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР