Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че преговорите

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че преговорите
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Опасността от Трета световна война е реална, има риск от използване на ядрено оръжие

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че договарянията за мир с Украйна не престават, само че заплахата от Трета международна война е действителна и добави, че има риск от потреблението на нуклеарно оръжие.

Според него военната обстановка ще дефинира тъкмо какво съглашение ще бъде подписано в Киев. Последва реакция на украинския посланик номер едно - Дмитро Кулеба. По думите му Лавров се пробва да " уплаши света, който поддържа Украйна ".

По данни на английското разузнаване от началото на нашествието през февруари досега са починали повече от 15 хиляди съветски военни. Москва продължава да нападна източната част на Украйна, само че напредъкът ѝ е нищожен, настояват специалисти.

В следващото си среднощно послание президентът Володимир Зеленски благодари за поддръжката - военна, финансова и логистична, която Киев получава. И сподели, че Украйна е същински знак на битката за независимост.

" Украйна е подготвена за мир. Беше подготвена за мир даже по време на войната в Донбас. Готова е даже в този момент - след нахлуването на Русия. Но, с цел да изиска и Русия мир, всеки украинец би трябвало да се бори. Да пази свободата. Защото всеки ден битка в този момент значи една година кротичък живот след тази война. След нашата победа ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР