Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще посети Венецуела

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще посети Венецуела
Коментари Харесай

Русия праща Лавров във Венецуела, противодейства на санкциите на САЩ

Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще посети Венецуела в петък, показвайки поддръжка за президента Никола Мадуро , социалист, който Вашингтон желае да смъкна от власт , оповестява " Ройтерс ".

Русия оказа помощ на Мадуро да преодолее политическа рецесия , защото Съединени американски щати удариха Каракас със наказания и сходно на десетки други страни признават опозиционния политик Хуан Гуайдо като законен краткотраен водач на Венецуела.

Москва разгласи глобите на Съединени американски щати за противозаконни и нездравословни , до момента в който опозицията на Венецуела прикани Вашингтон да ускори натиска върху Русия за икономическата, дипломатическата и военната поддръжка на Мадуро.

Лавров , външен министър от 2004 година, лети за Латинска Америка в сряда, стопира в Куба, преди да се насочи към Мексико в четвъртък и Венецуела на идващия ден.

Неговото пътешестване е след обиколка на американския държавен секретар Майк Помпео в четири някогашни руски репиблики - Украйна, Беларус, Казахстан и Узбекистан - район, който Москва дефинира като собствен заден двор.
 Санкциите против Мадуро във Венецуела работят, съгласно опозицията
Санкциите против Мадуро във Венецуела работят, съгласно опозицията

Има слепване сред власт и престъпност, предизвести тя

Във Венецуела Лавров ще се срещне с Мадуро, както и с вицепрезидента Делси Родригес и външния министър Хорхе Ареаса за договаряния за по-задълбочено съдействие в региона на енергетиката, минното дело, превоза, селското стопанство и защитата , оповестиха от външното министерство на Русия.

" Програмата включва разискване на стъпки... за противопоставяне на противозаконните едностранни наказания , които утежняват социално-икономическата обстановка във Венецуела ", съобщи представителят на министерството Мария Захарова.

Миналата година Съединени американски щати ускориха дипломатически напън върху Венецуела и постановиха наказания против държавната петролна компания. Опозицията на Венецуела оспори легитимността на преизбирането на Мадуро за втори мандат през 2018 година, а водачът на опозицията Гуайдо се разгласи за краткотраен президент през януари предходната година , спечелвайки поддръжката на Вашингтон и други страни.

Мадуро остава на власт, подсилен от военните, както и от Русия, Китай и Куба .

В Мексико, Лавров ще се срещне с външния министър Луис Ебрард Касабон, с цел да разиска икономическите и комерсиалните връзки , както и съдействието с Общността на Латинска Америка и Карибските страни. В Куба, Лавров ще се срещне със своя сътрудник Бруно Родригес Парила, добавя Захарова.
 Помпео прикани света да постави завършек на тиранията на Мадуро
Помпео прикани света да постави завършек на тиранията на Мадуро

Помпео изиска съдействие за събаряне на Мадуро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР